Reizen tijdens Corona

We kunnen ons voorstellen dat je ten tijde van een pandemie je twijfels hebt bij het boeken van een verre reis. Er is natuurlijk veel onzeker nu, terwijl je je bij het boeken van zo’n reis vooral zorgeloos wilt kunnen verheugen op wat  komen gaat. Toch denken wij dat we ook dàt nu voor je kunnen regelen. We hebben onze reizen en voorwaarden wat aangepast om goed in te kunnen spelen op deze tijd. Ook de goede relatie die we hebben met onze Oegandese partners helpt daaraan mee. Rekening houdend met onderstaande, durven we dus te stellen dat het boeken van een mooie rondreis bij Rafiki Reizen juist nu ook een goed idee is.

Veel ruimte en schone lucht

Afrika is een wijds continent met uitgestrekte natuur, veel ruimte om je heen en daarmee ook een schone lucht. Zoals je in onze reisprogramma’s kunt zien, bezoeken we met name plekken waar we komen voor de natuur en waar de bevolkingsdichtheid relatief laag is. Natuurlijk gaan we ook een enkele keer naar de drukkere steden, maar mocht de situatie daarom vragen , zijn wij en onze partners in Oeganda flexibel genoeg om die delen van de reis aan te passen om de veiligheid van onze reizigers en onszelf te kunnen borgen. Omdat we buiten de gebaande paden reizen, zoeken we het massatoerisme niet op. In de nationale parken kom je zelfs nauwelijks andere toeristen tegen. Onze reizen bieden je dus voldoende ruimte om onbezorgd van je vakantie te kunnen genieten.
 

Kleinschaligheid

Met Rafiki Reizen overnachten we altijd in hoogwaardige en kleinschalige lodges in ruimtelijke en natuurlijke omgevingen. Dit betekent dat er buiten ons eigen reisgezelschap altijd weinig andere toeristen zijn. Daarnaast zijn er ook voldoende ruime kamers om je in terug te trekken. Doordat we zo gericht zijn op de kwaliteit die we willen bieden, kunnen we je ook garanderen dat de lodges hygiëne op alle fronten hoog in het vaandel hebben staan. Kleinschaligheid is altijd èèn van onze speerpunten geweest, iets waar we nu extra blij mee zijn.
 

Wat moet jezelf regelen vooraf aan de reis?

 1. Geldig paspoort en visum

 2. Inentingen

 3. Gezondheidsverklaring

 4.  PCR-test

Alle passagiers (van 13 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen die je ontvangt van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Personen die klachten ervaren die kenmerkend zijn voor COVID-19, mogen niet het vliegtuig in. Tijdens de reis houdt je het formulier met de gezondheidsverklaring bij de hand. Steekproefsgewijs wordt vervolgens op de luchthaven van Oeganda aan mensen gevraagd de verklaring te overhandigen. De criteria die gelden om reizigers toe te laten in een land wijzigen keer op keer afhankelijk van de ontwikkelingen met verschillende virusvarianten en besmettingscijfers, maar een PCR-test en een Non-COVID-19-verklaring zijn de meest voorkomende verklaringen die gevraagd worden. Je kunt hiervoor onder ander terecht bij de volgende

gezondheidscentra: www.reisprik.nl, www.coroanlab.eu, www.pcrtest.nl en www.klmhealthservices.com.

Flexibele reis- en annuleringsvoorwaarden

Geldig voor reizen geboekt voor 1 september 2021


Aks er ongeacht onze bovenstaande informatie nog wat onzekerheid bestaat, nemen we die graag weg door jullie flexibele reisvoorwaarden te bieden ten tijde van deze pandemie. Hierdoor hopen we dat we ervoor zorgen dat je onbezorgd je reis kunt boeken en dat je daarbij vooral kunt genieten van de voorpret die zo’n mooie reis met zich meebrengt. Je leest hieronder op welke punten we flexibeler zijn in deze periode.
1| Kosteloos verplaatsen
Je kunt je reis kosteloos of met minimale kosten, denk aan: (administratie kosten) verplaatsen als het vanwege COVID-19 niet mogelijk is om de reis te maken. Dit mag je doen tot 60 dagen voor vertrek. De waarde van de reis blijft dan gegarandeerd hetzelfde, wat betekent dat je je reis later kunt laten plaatsvinden zonder bij te hoeven betalen als onze prijzen veranderd zijn. In de praktijk kun je dezelfde reis dan dus bijvoorbeeld een jaar later alsnog maken.

2| Aangepaste aanbetaling voor de reis
Tot 8 weken voor vertrek hoeft er geen betaling plaats te vinden, behalve de eenmalige reserveringskosten van €100 per persoon. Dit hebben wij zo kunnen regelen met onze Oegandese partners. Dit betekent dat je flexibeler bent als je een rondreis bij ons boekt. We brengen de reserveringskosten die je wèl betaalt in mindering op de uiteindelijke factuur, die je dus uiterlijk 8 weken voor vertrek betaalt. Dit houdt in dat je tot 8 weken voor aanvang van de reis nog kosteloos kunt annuleren (afzonderlijk van de reserveringskosten).

Let op: Er kunnen kleine wijzigingen ontstaan in het programma vanwege de vele veranderingen. Soms omdat het niet verstandig is een bepaalde locatie aan te doen, en soms omdat een specifieke accommodatie op dat moment niet (meer) beschikbaar kan zijn. In dat laatste geval hebben wij voldoende mogelijkheden om uit te wijken naar prachtige alternatieven. We zoeken dan samen met onze partners in Oeganda naar een passende oplossing voor jullie in dezelfde prijsklasse. Wij zoeken bij voorkeur altijd naar een accommodatie die voor ons of onze Oegandese partners bekend is.