Oeganda-safari-landschap

Ervaringen

Van onze reizigers.

Kom meer te weten over hoe onze reizigers de rondreis met Rafiki Reizen door Oeganda hebben ervaren.

Oeganda-safari-landschap

Om nooit te vergeten

Wij vinden het als vanzelfsprekend geweldig wanneer onze reizigers terugkomen met reiservaringen die zij voor altijd bij zich dragen. Nog leuker vinden we het om in contact te blijven met ons reizigers na de reis. En wanneer zij dan een mooie review willen schrijven over hun Oeganda reis dan delen wij die maar al te graag om een betere impressie te geven van onze reizen. 

REISERVARINGEN APRIL 2019

15-daagse rondreis

Jeanette review

In april 2019 ben ik met Rafiki Reizen naar Oeganda geweest. Dit was mijn 2e kennismaking met Afrika. Al bij aankomst op het vliegveld begon mijn avontuur, de Afrikaanse geuren… een beetje slapen en de volgende dag was aangebroken. We starten het avontuur met onze gids/chauffeur William. Van hem hebben we enorm veel informatie gehad. Hij heeft een brede kennis van alles wat met het land Oeganda te maken heeft, de dieren, de planten, mensen, politiek en geschiedenis. Samen met Jolanda van Rafiki Reizen een fantastisch team waarmee we op zijn tijd ook lekker konden lachen. Wat een indrukken onderweg het Oegandese leven wat zich veel buiten afspeelt. Fietsen vol bananen, truck beladen met vee, kooplui aan de kant van de weg met vers fruit. De bevolking is erg vriendelijk, je ziet iedereen lachen. Met name ook de kinderen altijd blij ook al hebben ze niets. De westerse wereld kan hiervan leren. Voor mij heel indrukwekkend en mooi, de eenvoud van het leven hier. Indrukwekkend waren de vele dieren waar we soms oog in oog mee stonden. Je hoorde de nijlpaarden in de modderpoel ademen, terwijl je soms enkel hun oortjes zag, de rest onder de modder. Zebra’s in prachtige patronen en mijn lievelingen de impala’s echte schoonheden. De safari’s met de auto en de boot en op de mountainbike waren stuk voor stuk geweldig. Ik kan er nog stil van worden, Oeganda voor altijd in mijn hart. Oeganda je bent met je geuren, kleuren, geluiden, dieren en heel vriendelijke bevolking mijn PAREL.

Jolanda en Team Rafiki dank je wel voor een prachtige reis en vooral bijzondere ervaring.

Jeanette

Petra review
Ik ging voor de eerste keer vliegen, dat was op zich al een hele ervaring. De mooiste plekjes kregen we echt te zien, omdat we beschikte over een privé chauffeur. We sliepen op verschillende accommodaties, deze waren goed tot zeer goed. Ook hebben we op elke accommodatie heel erg lekker kunnen eten. De all-inclusive is fantastisch! Kortom ervaar ik mijn vakantie als geweldig, fantastisch en ik ben een hele ervaring rijker. Ook ben ik erachter gekomen dat Oeganda een heel mooi en kleurrijk land is en geweldig mooi.

Heel erg bedankt Rafiki Reizen voor deze onvergetelijke vakantie.

Petra

Yoram-review

Mijn naam is Yoram en mijn wens was om iemand te bezoeken in Oeganda en dat te combineren met een rondreis. Het zou mijn eerste zelfstandige reis worden en omdat ik doof ben en een lichte vorm van autisme heb heb ik gezocht naar een organisatie die mij daar ook in kon ondersteunen als dat nodig is. Jolanda Kanters van Rafiki heeft mij die kans gegeven. Ik heb echt geweldige ervaringen opgedaan. Een rondreis met een bus met de leuke privégids William, maar ook een actieve safari op de fiets. Ik hoopte veel dieren te zien en dat is ook echt gelukt. Heb ook zoveel mooie foto’s kunnen maken. Iedere keer verbleven we weer in een andere accommodatie waar het allemaal heel goed toeven was. Ook veel verschillende nieuwe dingen gegeten. Natuurlijk ook heel veel van de cultuur gezien en geleerd. Een hele bijzondere ervaring vond ik het om samen met en voor bewoners een oven te bouwen van klei. De groep was heel gezellig en het is tof dat je dan ook samen een band op bouwt.

Kortom ik heb een onvergetelijke reis gehad die ik echt niet had willen missen!

Yoram

2019-reis-olifant
2019-reis-safari
oeganda-gorilla
2019-reis-indebus
2019-groepsreis-Oeganda
Oeganda-dieren
2019-reis-fietssafari
REISERVARINGEN NOVEMBER 2018

11-daagse rondreis

Johanna-review

Op mijn wensenlijstje stond Afrika ver bovenaan, door zoveel positieve verhalen van Jolanda de stap gezet en mee geweest op de 12-daagse reis naar Oeganda. Het was geweldig, het land is groen, mooi, prachtige vergezichten, schitterende natuur, lieve mensen, kleurrijke mensen. Wat hebben we veel gezien, de vele dieren in de wildparken en tijdens de boot safari’s. Wat was het adembenemend om alles zo dichtbij te zien, de kleuren, hoe de dieren getekend zijn prachtig. De dorpjes met de kleurrijke mensen en de schattige kinderen, ook een hele ervaring. Met de beide chauffeurs die ons heel wat verteld hebben over de dieren en het leven in Oeganda. En dan de overnachtingsplaatsen die waren geweldig met vaak een schitterend uitzicht, ook de groep waar we mee op reis waren was een en al gezelligheid, wat een zeer welkome bijkomstigheid was en zeker heeft bepaald dat ik norm heb genoten. Voor mij is Oeganda: O=Ongelooflijk mooi E=Eigenheid G=Genieten A=Adembenemend N=Natuur D=Dieren A=Aanbeveling. Het was voor mij een reis om nooit te vergeten in een “rijk” land ondanks ook de armoede, rijk in de zin van prachtige natuur en mooie lieve mensen! Mede door Jolanda die de reis begeleid heeft is het een reis geworden om niet te vergeten. Bedankt!

Johanna

Brigit-review

In November 2018 ben ik met Rafiki Reizen naar Oeganda geweest. Afrika stond niet hoog op mijn verlanglijstje, ik ben mee gegaan door het enthousiasme van Jolanda. Ze maakte me nieuwsgierig. Nu snap ik, Jolanda het prachtige groene land. Mooie natuur en dieren, ontzettend vriendelijk en mooie mensen. We hebben allerlei safari’s gedaan, waarvan ik de fietssafari wel heel erg bijzonder vond. Fietsen tussen de Zebra’s en de koeien met hun reusachtige hoorns. En de Chimpansee tracking, door jungle-achtig gebied op zoek naar Chimpansees en we hebben ze mogen aanschouwen. Zo prachtig, echt een aanrader! De reis kan ik niet in een paar zinnen beschrijven, het is zoveel moois, dat moet je beleven. Gelukkig heb ik dat gedaan. Een ervaring om nooit te vergeten. Het programma zat goed in elkaar, elke dag was een avontuur, ’s avonds lekker eten en drinken en slapen in de bijzondere Lodges. Ik hoefde heel de reis niets te plannen of na te denken, alleen maar beleven, meegenomen worden door Jolanda en haar twee deskundige en leuke gidsen. Ontzettend bedankt team Rafiki!

Brigit

Carla-review

Mijn ervaringen met Rafiki Reizen waren buitengewoon positief. De reis zat goed in elkaar; enerzijds veel afwisselende activiteiten, anderzijds ook prettige relaxte verblijven, met goed eten en drinken. De activiteiten waren zowel ontmoetingen met lokale mensen en hun manier van leven, echt fantastisch om zo van dichtbij mee te mogen maken, en de Oegandezen zijn hele hartelijke gastvrije mensen. Verder ook heel veel dieren gezien, zowel in safari’s in busjes als ook op de boot en een chimpansee trekking: geweldige ervaring! Ik als liefhebber van fotografie ben dan ook geweldig aan mijn trekken gekomen. Ook de gidsen waren bijzonder goed; in het spotten van de dieren alsook in het vertellen van allerlei wetenswaardigheden over de dieren die we hebben gezien. En last but not least, wij hadden een bijzonder gezellige groep, en dat de sfeer zo goed was was zeker ook te danken aan onze reisleidster Jolanda, die geen enkele moeite te veel was om het ons naar de zin te maken. Kortom, ik kan echt iedereen deze organisatie van harte aanbevelen!

Carla

2018-reis-zebra's
2018-reis-groepsfoto
20181111-_MG_8757
2018-reis-weerspiegeling
2018-reis-fotografie
2018-reis-Oeganda
2018-reis-flamingo's
REISERVARINGEN JULI 2016

11-daagse rondreis

Marian-review

Oeganda, ik heb een land nog nooit zo intens gevoeld. Prachtige natuur, geweldige bedrijvige dorpjes, mooie lieve kleurrijke mensen. Zeker de dorpjes zijn een ware beleving. Er wordt voedsel verkocht langs de kant van de weg. Halve koeien, trossen vissen, stapels fruit, gewoon niet te beschrijven wat je allemaal ziet als je met een bus het land doorkruist. Dit allemaal met Chauffeur William, een zeer vriendelijke rustige man die over zijn land en zijn cultuur verteld. Ook de evenaar was een belevenis op zich. Daar zie je de bijzondere speling van de aantrekkingskracht van de aarde. De accommodaties zijn allemaal geweldig, een beetje thuiskomen maar dan in het mooie Oeganda. De avonden gezellig bij het kampvuur, prachtige Oegandese dansers met muziek en soms lekker op tijd naar bed om te dromen van een prachtige dag. Safari’s zijn in deze reis meer dan geweldig. Op je gemak met een goed ventilerende bus spot je al het wild wat Oeganda rijk is….. we hebben ze allemaal gezien de big five. Ook de bootsafari’s waren een genot, je heerlijk overgeven aan de rust van het water terwijl het ene nijlpaard na het andere opduikt. Olifanten die zich aan het wassen zijn aan de waterkant. En dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige gekleurde vogels die overal te spotten zijn. Complimenten aan Jolanda, de Nederlandse gastvrouw/reisleidster in een mooi Afrikaans land. Zij weet veel te vertellen over de bevolking, cultuur en alles wat je wil weten. Door haar toegewijde taak was mijn vakantie meer dan compleet.

Marian

2016-reis-vogel
2016-reis-fietssafari
2017-reis-leeuw
2016-reis-karkas