Rafiki Reizen

Even voorstellen.

De naam ‘Rafiki’ betekent letterlijk ‘vriend’. De kracht van onze reizen zit dan ook in het kleinschalige en de persoonlijke aandacht van onze reiziger. We stellen onszelf dan ook graag even voor.

Waar we voor staan

Team Rafiki bestaat uit een groep enthousiastelingen die voor ieder type reiziger een onvergetelijke en geheel onbezorgde reis aanbiedt op basis van eigen reiservaringen in Oeganda. Door de goede en intense samenwerking met onze vaste vertrouwde gidsen (die tevens onze chauffeurs zijn) zorgen wij ervoor dat het jullie aan niets zal ontbreken. Door onze kleinschaligheid zijn er altijd korte lijntjes en kunnen we snel schakelen tussen reiziger, gids en organisatie. We zijn echt persoonlijk betrokken bij je reis en willen dat het je aan niets ontbreekt. We denken dan ook graag met je mee.

EEN VERTROUWD GEVOEL

Nederlandse Reisbegeleiding.

Wij streven naar een persoonlijke benadering en kleinschalig georganiseerde reizen. Wij willen voor onze reizigers de best mogelijke ervaring en zijn ons ervan bewust dat het soms helpt om iemand aan hun zijde te hebben die dezelfde taal spreekt. Daarom bieden wij bij onze reizen de mogelijkheid om Nederlandse reisbegeleiding te hebben vanaf het eerste contactmoment tot aan het afscheid op Schiphol. Dit is een extra service die je kunt aanvragen.

STREVEN NAAR LANGDURIGE RELATIES

Betrouwbare Partners.

Wij werken enkel met touroperators waarmee we al langdurig goed contact hebben. We kennen de gidsen waarmee we werken persoonlijk en doordat we zelf ook vaak te vinden zijn in Oeganda weten we welke accommodaties passen bij onze reizigers. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van onze reizen optimaal waarborgen.

JE KIJKT JE OGEN UIT

Pure Afrika Belevenis.

Omdat wij ons volledig specialiseren op Oeganda-reizen weten wij de must-sees en gaan we verder dan de gebaande paden voor een inkijkje in het echte Afrika. In Oeganda ervaar je nog de pure leefwijze die zo kenmerkend is voor dit continent, en heb je de kans om unieke safari’s te maken in kleine groepen in afgelegen gebieden met veel wilde en exotische dieren. Geniet van de vele indrukken onderweg waarin het Oegandese leven zich voor je ontvouwt. Fietsen vol met bananen, trucks vol met vee, kooplui aan de kant van de weg met vers fruit, in elk dorpje en streek waar je langskomt een ander lokaal product – je kijkt je ogen uit. De bevolking is vriendelijk, iedereen lacht je vrolijk toe. Kortom, de eenvoud van het leven: indrukwekkend en mooi!

Ontmoet het team

Jolanda Rafiki

Jolanda Kanters

Reisexpert & Reisbegeleidster Oeganda

Sinds ik in 2008 Oeganda bezocht heb en vooral beleefd in een rondreis ben wist ik meteen dat ik hier niet voor de laatste keer zou zijn. Vanaf dat moment ben ik elk jaar in Oeganda geweest ook mede door het bedrijf van mijn partner en zoon die actief zijn in Oeganda in de agrarische sector van Oeganda. Dit land is niet voor niets de parel van Afrika: groen, ongerepte natuur, vriendelijke mensen, bijzondere cultuur, geweldige safari’s en dat met kleinschalig reizen wat het extra bijzonder maakt. In 2010 heb ik een paar maanden vrijwilligerswerk gedaan op een project in de buurt van Masaka. Daardoor heb ik het echte Oeganda van heel dichtbij leren kennen. Vandaar mijn passie om met Rafiki ook combinatiereizen te organiseren voor degene die buiten de geweldige safari’s ook het echte leven in Oeganda willen proeven in een korte periode. Ik vind het fijn om voor mensen te zorgen en mensen blij te maken. Ik ben dan ook in enkele reizen als begeleiding vanuit Nederland mee gegaan en heb intens genoten van het genot van andere mensen. Dit is wat voor mij het organiseren van de reizen met Rafiki speciaal maakt: dat we onze reizigers kunnen bieden wat ze nodig hebben.

Tijdens mijn schoolperiode heb ik twee maanden in Ghana gewoond waar ik stage heb gelopen op een dovenschool. Daarnaast ben ik op vakantie geweest in Oeganda, Namibië en Kenia, wat geweldige ervaringen waren. Hier begon mijn passie voor Afrika. Nadat ik 10 dagen in Oeganda een rondreis heb gemaakt was ik meteen verkocht en heb ik samen met Jolanda Rafiki Reizen opgestart. De tijd en energie die we hierin gestoken hebben is het dubbel en dwars waard geweest. Hoe mooi is het om mensen een reis te laten beleven waar jezelf je hart hebt verloren. Het zien van de big five, de prachtige natuur, de Gorilla’s en zeker het echte Oeganda tussen de mensen maakt onze reizen zo bijzonder.

Laura-teamrafiki

Laura de Jong

Reisexpert Oeganda

Ik woon in Oeganda en ik ben een ervaren en enthousiaste gids. Ik heb al ruim 10 jaar ervaring als safari gids in Oeganda. Ik mag dus ondertussen wel zeggen dat ik heel veel kennis heb van alle wilde dieren, planten, vogels en cultuur van Oeganda. Tijdens de prachtige safari’s die jullie met Rafiki Reizen zullen maken is het mijn doel om iedereen een onvergetelijke ervaring te geven. Dankzij mijn kennis van de natuurparken die we bezoeken, ben ik ervan overtuigd dat dit geen enkel probleem zal zijn.

William_Tekengebied 1

William

Gids & Safari Specialist