Gorilla Permit Oeganda

Als je gorilla’s in het wild wilt zien, heb je in Oeganda een vergunning nodig. Met een gorilla permit kun je deelnemen aan een gorilla trekking.

Ecotoerisme is een manier om de berggrorilla’s te beschermen. Opbrengsten van gorillatrektochten helpen bij het financieren van nationale parken en bieden een financiële steun aan de lokale bevolking om het voortbestaan van de gorilla’s veilig te stellen.

Natuurbescherming

Als je gorilla’s in het wild wilt zien, heb je een vergunning nodig. Hierdoor kunnen landen het aantal mensen dat gorillagroepen bezoekt, controleren. Het stelt nationale parken ook in staat om het geld in te zamelen dat nodig is om deze bedreigde primaten te beschermen. De permits geven toegang tot één trektocht en één uur met de gorilla’s. De lengte van de tocht kan variëren, afhankelijk van waar de gorilla’s zich op een bepaalde dag bevinden.

Vergunning

Elke deelnemer moet een vergunning hebben om de berggorilla’s te bezoeken, een zogenaamde gorilla permit. Een gorilla permit is een document of kaart waarmee je kunt deelnemen aan een gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park of Mgahinga National Park. Deze kaart of dit document moet samen met een paspoort bij de parkkantoren worden getoond voordat je aan de trektocht begint.

Kosten

De kosten van een gorilla permit in Oeganda bedragen $700 per persoon. Gorilla permits in Oeganda worden afgegeven door de Uganda Wildlife Authority (UWA), een overheidsinstantie die toerisme en natuurbehoud stimuleert. Per dag wordt maar een beperkt aantal permits uitgegeven. Boek minimaal zes maanden van tevoren om beschikbaarheid te garanderen. Houd er rekening mee dat een vergunning alleen toegang geeft voor een trektocht en een uur met de gorilla’s. Andere kosten, zoals accommodatie, gidsen, trackers, maaltijden etc. zijn niet inbegrepen.

 

Gebruik een gorilla permit tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748