Wildlife in Oeganda

Oog in oog met
wilde dieren

Ontdek het wildleven in Oeganda

Maak kennis met de wilde dieren in Afrika. Je kunt de Big Five spotten, maar ook de zeldzame berggorilla’s zijn zeer de moeite waard. Met een gorilla permit draag je jouw steentje bij aan de natuurbescherming in Oeganda.

Wilde dieren in Oeganda

DE BIG 5, BERGGORILLA'S EN CHIMPANSEES

Wilde dieren in Oeganda

Naar Afrika ga je voor de wilde dieren. Dat geldt zeker ook voor Oeganda, want de Parel van Afrika herbergt een overvloed aan dieren in alle soorten en maten. Het tropische klimaat  van Oeganda is ideaal om dieren in het wild te spotten. Zo kun je naast de Big Five ook de zeldzame berggorilla’s en chimpansees vinden. Maak kennis met de wilde dieren in Oeganda.

Bwindi-mountain-gorilla

BWINDI IMPENETRABLE NATIONAAL PARK

Berggorilla's in Oeganda

Voor veel mensen is het bezoek aan de berggorilla’s het hoogtepunt van hun rondreis in Oeganda. De Parel van Afrika herbergt bijna de helft van de wereldpopulatie. De berggorilla’s zijn zachtaardige primaten die lang met uitsterven werden bedreigd. Door natuurbeschermingsmaatregelen lijkt de populatie zich de laatste jaren enigszins te herstellen. Maak kennis met de berggorilla’s in Oeganda.

gorilla8

DRAAG BIJ AAN NATUURBESCHERMING

Gorilla permits

Als je gorilla’s in het wild wilt zien, heb je in Oeganda een vergunning nodig. Met een gorilla permit kun je deelnemen aan een gorilla trekking. De opbrengsten van gorilla trekkings  helpen bij het financieren van nationale parken en bieden een financiële steun aan de lokale bevolking om gorilla’s te beschermen.Meer over gorilla permit Oeganda.