Sipi Falls

Sipi Falls ligt in het oosten van Oeganda in het district Kapchorwa. De drie watervallen bevinden zich aan de voet van Mount Elgon.

Sipi Falls ligt zo’n 280 km van de hoofdstad Kampala. De drie watervallen liggen aan de rand van het nationale park Mount Elgon, in de buurt van de Keniaanse grens. De naam sipi is afgeleid van het woord ‘sep’, de naam van een inheemse, medicinale plant die groeit langs de oevers van de Sipi-rivier.

Prachtige vergezichten

Sipi Falls bestaat uit drie watervallen die elk van een andere hoogte stromen. De hoogste valt van een hoogte van 100 meter. Veel mensen beschouwen Sipi Falls als de ‘meest romantische watervallen’ in Oeganda. Dit gebied is het vertrekpunt voor veel wandelingen naar Mount Elgon op de grens met Kenia, de op drie na hoogste berg van Afrika. Onderweg stuit je op prachtige vergezichten over het Lake Kyoga, de Karamoja-laagvlakten, koffieplantages en andere omliggende gebieden. Het klimaat in dit heuvelachtige gebied is koel en tijdens de wandelingen naar Sipi Falls kan het soms regenen.

Regenboog

Sipi Falls is niet heel bekend, omdat de meeste reizigers liever hun tijd aan een safari besteden. Het maakt het daarom juist wel leuk om hierheen te gaan. Je kunt hier hele mooie wandelingen maken en schitterende foto’s maken als de zon op de waterval schijnt waardoor een regenboog te zien is. De meeste accommodaties in Sipi Falls kijken uit op de waterval. Het  is de perfecte plek om je vakantie actief of juist rustig af te sluiten. Avonturiers kunnen abseilen langs de zijkant van een van de watervallen.

 

Ontdek Sipi Falls tijdens deze rondreis van Rafiki:

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748