Queen Elizabeth NP

Het Queen Elizabeth National Park ligt in het westen van Oeganda ongeveer 400 km van Kampala. Het is met 2000 vierkante kilometer ook één van de grootste parken.

Boomklimmende-leeuwen-Oeganda

Queen Elizabeth National Park is het park waar het meeste toerisme komt, omdat hier vele diersoorten voorkomen. Het is heel anders dan de andere parken in Oeganda, een gevarieerd landschap met hele mooie uitzichten, zeker ook vanuit de accommodaties. Ook is het park bekend vanwege de zeldzame boomklimmende leeuwen.

Boomklimmende leeuwen

Het park bestaat uit savanne, dichte oerwouden, moerassen en meren. De kratermeren zijn zeker
een bezienswaardigheid met geweldige uitzichten. De Ishasha rivier en Lake Edward begrenzen het
park. Ishasha is waar de boomklimmende leeuwen voorkomen. De leeuwen klimmen op het heetst van de dag in
vijgenbomen. Dit gedrag is aangeleerd en uniek.

Door de zeer gevarieerde landschappen die het park kenmerken komen er maar liefst 95 zoogdiersoorten voor in Queen Elizabeth National Park. Buffels, nijlpaarden en olifanten laten zich veel zien in dit park. Vele nijlpaarden bij elkaar in het water en op de oevers. Voor de nijlpaarden is dit park de place to be, daarom zul je ook vele grote
groepen tegenkomen tijdens een boottocht.

Bij een bezoek aan het Queen Elizabeth National Park mag een bootsafari over het Kanzinga Kanaal niet ontbreken.

 

Ontdek Queen Elizabeth Nationaal Park tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

11-daagse rondreis

De hoogtepunten van Oeganda

Wat ons betreft heb je op zijn minst 11 dagen nodig om Oeganda te leren kennen en een goede impressie te krijgen van de natuur en cultuur. Deze rondreis staat dan ook in het teken van de hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft.

Oeganda-zebra
gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748