Murchison Falls

Op een reis naar Oeganda mag een bezoek aan Murchison Falls National Park niet ontbreken. Dit natuurwonder in het noordwesten is niet alleen een van de meest bezochte plekken in Oeganda, maar van heel Afrika.

 

Als het grootste park van Oeganda herbergt Murchison Falls bijna alle grote zoogdieren van Afrika. Er leven leeuwen in het wild en het heeft een van de grootste populaties Rothschild-giraffen in Afrika.

Imposante waterval

Murchison Falls National Park is het oudste natuurreservaat van Oeganda. Het ligt ruim 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Kampala. Murchison Falls National Park werd al in 1926 uitgeroepen tot nationaal park en herbergt 76 verschillende zoogdieren en meer dan 400 vogelsoorten. Het wordt in tweeën gesneden door de Nijl. Murchison Falls, ook wel Kabalega Falls genoemd, is een waterval tussen Lake Kyoga en Lake Albert. Op de top baant de rivier zich een weg door een zeven meter brede kloof in de rotsen. De imposante waterval stort 43 meter naar beneden waarna de rivier verder westwaarts stroomt richting Lake Albert. Tijdens ons bezoek aan Murchison Falls lopen we onder begeleiding van een ervaring gids zo dicht mogelijk bij de waterval, zodat je nog net niet kletsnat wordt maar wel spectaculaire uitzichten zal krijgen die je niet snel zult vergeten.

Wilde neushoorns

Er is genoeg te doen in Murchison Falls National Park, maar het meest populair is een begeleide safari. Naast nijlpaarden, krokodillen en watervogels kun je aan de rivieroevers olifanten, giraffen en buffels aantreffen. Je kunt ook wilde neushoorns spotten in het Ziwa Rhino Sanctuary, dat halverwege tussen Kampala en Murchison Falls National Park ligt. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwestelijk deel tot vlakke savannes in het noordwesten. Murchison Falls National Park is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste tijd is in de maanden juni tot en met september of van januari tot half maart.

 

Ontdek Murchison Falls tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748