Lake Mburo NP

Het zeer centraal gelegen Lake Mburo National Park is het kleinste wildpark in Oeganda. Het is ideaal voor een fietssafari of een bootsfarai.

Oeganda-fietssafari

 

Het Lake Mburo National Park ligt in het westen van Oeganda op 4 uur rijden vanaf de hoofdstad Kampala. Het park omvat vijf meren, waarvan het Mburomeer er één is en de grootste. Het landschap bestaat vooral uit savanne met hier en daar acaciabomen. De meren worden gevoed door de Rwizirivier en zijn met elkaar verbonden door moerassen. Een aantal van deze moerassen zijn er alleen in de regentijd.

Fietssafari

In Lake Mburo National Park leeft alleen klein wild. Tijdens een fietssafari lopen de zebra’s je voor de voeten, giraffen steken reikhalzend hun hoofden in de lucht en bokken in alle soorten en maten sprinten aan je voorbij. Zelfs als je een hekel hebt aan fietsen is dit een bijzondere ervaring. Je zult niet zo snel zo dichtbij de natuur komen. Het is een activiteit in ons programma die je zeker niet mag missen. Ook een natuurwandeling is mogelijk in dit park. Een gids die met je meegaat en zorgt voor de veiligheid van jezelf en de dieren.

 

Bootsafari

Lake Mburo telt meer dan 300 verschillende vogelsoorten. Verder veel zebra’s, impala’s, buffels, hyena’s, jakhalzen, wilde zwijnen, en in groepjes koeien met hun gigantische horens. De Big 5 zul je hier niet tegenkomen, want giraffen, olifanten en leeuwen leven hier niet. Wel opvallend veel nijlpaarden waar je tijdens een bootsafari soms op minder dan 15 meter afstand voorbij vaart. Vrolijk spuitend komen ze met hun hoofden boven het water uit. Tijdens de boottocht heb je ook kans dat je de watertrapper ziet, die bij veel vogelliefhebbers op het verlanglijstje staat. Dit park is één van de beste plekken om ze te zien.

Zebra’s en impala’s

Het Lake Mburo Nationaal Park heeft als enige park in Oeganda nog zebra’s. Er wonen er ongeveer 7000. Het is ook het enige park waar impala’s leven. Dit zijn antilopen die ook wel op de Oegandese kob lijken, maar ze zijn veel kleiner en slanker en ze hebben langere en dunnere horens.

 

Ontdek Lake Mburo National Park tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

11-daagse rondreis

De hoogtepunten van Oeganda

Wat ons betreft heb je op zijn minst 11 dagen nodig om Oeganda te leren kennen en een goede impressie te krijgen van de natuur en cultuur. Deze rondreis staat dan ook in het teken van de hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft.

Oeganda-zebra
gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748