Lake Bunyonyi

Oeganda’s paradijs: dit idyllische kratermeer met vele kleine eilandjes heeft iets magisch.

Alleen al de landschappelijke schoonheid is de reis en het verblijf waard hier.Je zult niet teleurgesteld zijn. Er zijn niet veel vissen te vinden, maar er zijn veel andere dingen om te ontdekken en je bent omringd door een van de meest schilderachtige plekjes in Oeganda – Lake Bunyonyi.

In een uitgeholde boomstam kom je van het ene naar het andere eiland.Het water is hier schoon en je kunt veilig zwemmen.Op de eilandjes is er een grote keuze aan lodges, resorts en homestays.

Lake Bunyonyi is populair vanwege de groene en weelderige terrasvormige heuvels die worden onderbroken door een overvloed aan meer dan 200 vogelsoorten. De plaats combineert de kunst van watervogels en enkele trekvogels. Daarom is deze plek perfect voor veel vogelliefhebbers. Een duik in het Nyombi-moeras onthult een verscheidenheid aan diverse vogels. Afgezien van vogels kijken, is de plek ook ideaal voor vele activiteiten. Met name sporten zoals zwemmen, maar ook varen en paardrijden. Het gebied heeft ook verschillende natuurwandelingen, die allemaal meer bieden dan alleen natuur en plezier. Een gevoel van traditionele cultuur wordt ook gevoeld tijdens de community wandelingen. Voor meer culturele avonturen kan men het dorp Bufuka bezoeken om in contact te komen met Batwa en Bakiga, de lokale bevolkingsgroepen.

Lake Bunyonyi is omgeven door bergen genoemd  “het kleine Zwitserland.” Terrasvormige heuvels waar mensen de grond bewerken en voedsel verbouwen. Het klimaat is perfect, de temperatuur van het meer is met 25 graden heel aangenaam. Lake Bunyonyi is een geweldige mooie plek om te bezoeken als je in Oeganda bent, een perfecte plek om te combineren met Bwindi Impenetrable National Park of Mount Mgahinga Gorilla Park.

 

Ontdek Lake Bunyonyi tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748