Kazinga Kanaal

Bij een bezoek aan het Queen Elizabeth National Park mag een bootsafari over het Kazinga Kanaal niet ontbreken. Vaar langs de oever waar je buffels, olifanten en verschillende kuddes antilopen ziet.

Bootsafari Oeganda

 

Stel je eens voor: een zwerm pelikanen vliegt laag over het meer, op zoek naar vis. Het lijkt wel alsof ze glijden over het gladde water. Dan vaart de boot langs een grote groep nijlpaarden. Het hele kanaal zit vol met deze logge grijze beesten. Brullend en spuitend komen ze af en toe naar boven om te loeren naar de boot, waarna ze zich weer onder water dompelen.

Bootsafari over het Kazinga Kanaal

Het Kazinga Kanaal is een breed, 32 kilometer lang natuurlijk kanaal dat Lake Edward (in het westen) en Lake George aan de voet van het Rwenzori-gebergte met elkaar verbindt. Dit kanaal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het Queen Elizabeth National Park, het meest geliefde wildreservaat in Oeganda. Buffels, olifanten en andere wilde dieren kun je aantreffen in de noordelijke Kazinga in de buurt van Mweya. Om leeuwen te spotten moet je in het oostelijke deel van de Kasenyi-vlakte zijn, waar ze jagen op antilopen.

Nijlkrokodillen

Een bootsafari op het Kazinga-kanaal is zeer de moeite waard. De oevers van het kanaal trekken het hele jaar door een groot aantal wilde dieren, vogels en reptielen, met een van de grootste populaties nijlpaarden ter wereld en een overvloed aan Nijlkrokodillen. Deze dieren zijn goed te zien tijdens een boottocht langs het kanaal of bij de monding van Lake Edward.

 

Ontdek het Kazinga Kanaal tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

11-daagse rondreis

De hoogtepunten van Oeganda

Wat ons betreft heb je op zijn minst 11 dagen nodig om Oeganda te leren kennen en een goede impressie te krijgen van de natuur en cultuur. Deze rondreis staat dan ook in het teken van de hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft.

Oeganda-zebra
gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748