Boom-klimmende leeuwen in Ishasha

De boomklimmende leeuwen in Ishasha zijn een bijzondere bezienswaardigheid.

Boomklimmende-leeuwen-Oeganda

Boomklimmende leeuwen. Het ziet er soms tamelijk onbeholpen uit, want leeuwen zijn van nature geen goede klimmers. De leeuwen in de Ishasha-sector, in het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth National Park, leren het al op jonge leeftijd. Ze doen hun ouders na en zijn al snel geoefende klimmers.

Boomklimmende leeuwen

Ishasha is het enige deel in Oost-Afrika waar je de boomklimmende leeuwen kunt spotten. Ze komen ook voor in de buurt van Lake Manyara in Tanzania, maar daar gaat het slechts om een gering aantal. Er zijn drie redenen waarom de leeuwen alleen in deze gebieden in bomen klimmen:

  • het hete en vochtige klimaat: ze zoeken de koelte in de bomen op
  • om de vervelende tseetsee vliegen laag bij de grond te vermijden
  • de aanwezige vijgenbomen waar ze relatief gemakkelijk in kunnen klimmen en van waar ze een goed zicht hebben op prooidieren als de Oegandese Kob, een antilopesoort

Naast de boomklimmende leeuwen is er nog veel meer wild te zien in Ishasha, waaronder buffels, olifanten, nijlpaarden en zebra’s. Het droge seizoen is ideaal voor een bezoek aan Ishasha, omdat de wegen dan goed begaanbaar zijn. In de periode tussen juni en september zijn de leeuwen gemakkelijk te spotten in het korte gras. De wegen zijn dan niet glad, in tegenstelling tot in het regenseizoen.

Gamedrive

Een gamedrive in de vroege ochtend in Ishasha biedt de ultieme safari-ervaring. Het gevoel om oog in oog te staan met leeuwen en andere wilde dieren is onbeschrijfelijk en je krijgt er nooit genoeg van. Ishasha is zeer geschikt voor gamedrives, aangezien het een minder bekend deel van het Queen Elizabeth National Park is. Het is er dus vrij rustig, er zijn minder safarivoertuigen en je kunt langer in de buurt van de leeuwen verblijven. Wel zijn de wegen er minder goed onderhouden, dus een comfortabele 4×4 terreinwagen is geen overbodige luxe.
.

 

Ontdek Ishasha en Queen Elizabeth Nationaal Park tijdens een van deze rondreizen van Rafiki:

11-daagse rondreis

De hoogtepunten van Oeganda

Wat ons betreft heb je op zijn minst 11 dagen nodig om Oeganda te leren kennen en een goede impressie te krijgen van de natuur en cultuur. Deze rondreis staat dan ook in het teken van de hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft.

Oeganda-zebra
gorilla2

15-daagse rondreis

Oeganda en een bezoek aan de gorilla's

Beleef het beste van Oeganda en breng daarnaast een bezoekje aan de gorilla’s die het land huisvest. Trek je wandelschoenen uit je koffer en ga middels een trekking naar de leefomgeving van deze prachtige dieren voor een hele bijzondere ervaring.

21-daagse rondreis

Oeganda op zijn best

Verblijf 21 dagen in Oeganda en reis van zuid naar noord en van west naar oost voor een totaalbeleving.  Tijdens deze reis zal je Oeganda van top tot teen verkennen en kun je echt de tijd nemen om te proeven van de kleurrijke veelzijdigheid die het Afrikaanse leven te bieden heeft.

20181112-_MG_9748