Rafiki-safari-bus

Nationale Parken in Oeganda

Ontdekkingsreis
door de
Parel van Afrika

Rafiki-safari-bus

Ontdek de Nationale Parken in Oeganda

Oeganda is een geweldige reisbestemming voor mensen die de natuur en de wilde dieren in alle rust willen ontdekken, ver weg van het massatoerisme. De 10 nationale wildparken die het land kent, bestaan grotendeels uit groene bossen, regenwouden en savannen met een grote diversiteit aan dieren. De nationale parken van Oeganda zijn veilig en gastvrij.

Bwindi-mountain-gorilla

BWINDI IMPENETRABLE NATIONAL PARK

Afrikaanse jungle & Gorilla trekking

In het zuidwesten van Oeganda vind je in bergachtig gebied het ‘ondoordringbare’ regenwoud Bwindi. Alom bekend om de unieke gorilla-trekkingen maar je ziet tijdens de jungle wandelingen ook veel andere dieren, zoals een enorme diversiteit aan exotische vogels. Ontdek Bwindi Impenetrable National Park.

foto watervallen murchison falls

MURCHISON FALLS NATIONAL PARK

Spectaculaire waterval aan de nijl

Een van de meest indrukwekkende plekken langs de Nijl is toch wel Murchison Falls. Tijdens ons bezoek aan deze waterval lopen we onder begeleiding van een ervaring gids zo dicht mogelijk bij de waterval, zodat je nog net niet kletsnat wordt maar wel spectaculaire uitzichten zal krijgen die je niet snel zult vergeten. Ontdek Murchison Falls National Park.

oeganda-gorilla

KIBALE FOREST NATIONAL PARK

Chimpansee trekking in 't regenwoud

Onder begeleiding van een deskundige gids kun je deelnemen aan chimpansee tracking, waarbij je op zoek gaat naar de chimpansees en andere apensoorten in het regenwoud. Het park is overigens niet alleen interessant vanwege de grote diversiteit aan apensoorten, maar ook het vogelleven is uitbundig en er leven veel prachtig gekleurde vlinders. Ontdek Kibale Forest National Park.

moroto6

KIDEPO VALLEY NATIONAL PARK

Verborgen vallei vol uniek wildlife

Deze prachtig uitgestrekte savanne staat bekend om het huisvesten van veel bijzondere diersoorten die alleen hier voorkomen in Oeganda. Zo leven hier onder andere de gestreepte hyena, aardwolf, jachtluipaard en wilde hond. Perfect voor een fantastisch wildlife safari die wij hier aanbieden. Ontdek Kidepo Valley National Park.

lake bunyonyi

LAKE BUNYONYI

Idyllisch kratermeer

Dit prachtige meer, gelegen tussen vulkaanpieken, heeft veel kleine eilandjes en heeft iets magisch. Bunyonyi betekent letterlijk ‘plaats van de kleine vogels’. En dat is niet voor niets: je kan er wel meer dan 200 verschillende vogelsoorten spotten. Dit gebied ontleend zich ook goed om te kanoën, zwemmen, wandelen, een boottocht te maken en de lokale cultuur te ontdekken. Voor ieder wat wils dus tijdens een bezoek aan het Bunyonyi meer. Ontdek Lake Bunyonyi.

2016-reis-fietssafari

LAKE MBURO NATIONAL PARK

Op fietssafari tussen het kleine wild

Het Lake Mburo National Park huisvest veel klein wild en is daarom dé bestemming waar je een toegankelijke en unieke fietssafari kan doen. Een beleving die je niet snel zult vergeten om midden tussen het kleine wild te fietsen en één te zijn met de natuur. Fietsen tussen de zebra’s, giraffen en de koeien met hun reusachtige hoorns. Als je het onze reizigers vraagt, hadden ze dit absoluut niet willen missen. Ontdek Lake Mburo National Park.

Boomklimmende-leeuwen-Oeganda

QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Boomklimmende leeuwen in vijgenbomen

Het Queen Elizabeth National Park ligt in het westen van het land en hier heb je de kans om tijdens een broeierige namiddag boomklimmende leeuwen te spotten in de talrijke vijgenbomen, een onvergetelijk gezicht volgens onze reizigers! Zorg ervoor dat je je verrekijker en fotocamera bij de hand hebt tijdens onze georganiseerde safari tour, want het is ook heel goed mogelijk om buffels, nijlpaarden en olifanten te spotten. Ontdek Queen Elizabeth National Park.

bootsafari

KAZINGA KANAAL

Bootsafari over het Kazinga Kanaal

Vaar langs de oever waar je buffels, olifanten en verschillende kuddes antilopen ziet. Stel je eens voor: Een zwerm pelikanen vliegt laag over het meer, op zoek naar vis. Het lijkt wel alsof ze glijden over het gladde water. Dan vaart de boot langs een grote groep nijlpaarden. Het hele kanaal zit vol met deze logge grijze beesten. Brullend en spuitend komen ze af en toe naar boven om te loeren naar de boot, waarna ze zich weer onder water dompelen. Ontdek Kanzinga Kanaal.

vista-lodge-2

SIPI FALLS

Vergezichten onderweg naar de watervallen

Bezoek de meest romantische watervallen in Oeganda. De naam sipi is afgeleid van het woord ‘sep’, de  naam van een wilde inheemse plant die groeit langs de oevers van de Sipi-rivier. Onderweg kom je prachtige vergezichten tegen over het Kyoga-meer, de Karamoja-laaglanden, koffieplantages en andere omliggende gebieden. Ontdek Sipi Falls.