Oeganda op zijn best

21-DAAGSE RONDREIS

Kaart Oeganda 21 dagen

 Met de 21-daagse rondreis Oeganda op zijn best ervaar je niet alleen de hoogtepunten van Oeganda, maar nét dat beetje meer. Kies je voor deze reis, dan onderga je de complete Oegandabelevenis. Gorilla’s, chimpansees, verschillende safari’s, het dagelijkse leven van de Oegandezen en nog veel meer. Je reis speelt zich af in een grote bescheidenheid van landschappen en is volledig verzorgd, waardoor je optimaal kunt genieten van al het moois dat dit prachtige land te bieden heeft, juist ook buiten de gebaande paden en in de leefwereld van de lokale bevolking.

Oeganda op zijn best biedt de perfecte balans tussen een onderdompeling in de meeste highlights van Oeganda enerzijds, een ontspannen reistempo anderzijds én een echte kennismaking met de lokale leefwijze. Tijdens deze reis kies je namelijk voor veel van de bijzonderheden en hoogtepunten die Oeganda te bieden heeft, waaronder de gorilla-en chimpanseetrekking, maar de reis zit ook vol met verschillende safari’s en het beleven van het echte Oeganda. Zo brengen we bezoekjes aan community’s dorpjes en verdiepen we ons in het leven van de lokale bevolking. Neem gerust een kijkje in het reisprogramma hieronder voor een gedetailleerdere omschrijving van de activiteiten per dag.

HELEMAAL OVERTUIGD OF BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Stuur ons een bericht en we nemen persoonlijk contact met je op om de reis in orde te maken.

REISPROGRAMMA

1

Aankomst in Entebbe

Vandaag kom je aan op de belangrijkste luchthaven van Oeganda in Entebbe. Na een vlucht van ongeveer 9 uur gaan we vandaag niet veel meer ondernemen zodat je helemaal uitgerust bent voor een eerste accommodatie die al echt de Afrikaanse sfeer uitademt, zodat je al goed in de stemming kunt komen voor wat komen gaat. 

Ontbijt

Eerste kennismaking met Oeganda

2

Lake Mburo

We worden ’s morgens opgehaald door de chauffeur, die tevens onze gids is en ons de hele week Oeganda zal laten zien. Vandaag rijden we naar onze accommodatie genaamd Eagle’s nest in Lake Mburo National Park. Alleen al de rit naar deze bijzondere verblijfplaats toe is ontzettend de moeite waard, omdat die hoog op een berg ligt en we langs heel veel kleine dorpjes komen. De accommodatie heeft een adembenemend uitzicht over het nationaal park. ’s Nachts kun je zelfs, als je geluk hebt, de wilde dieren horen!  We gaan tijdens deze stop een fietssafari beleven midden tussen het klein wild in het nationaal park. Dit is een van de weinige parken waar dit mogelijk is, omdat hier geen groot wild leeft. Een bijzondere activiteit dus.

3 uur reistijd

Eagles nest

Vol Pension

Activiteiten

Dit park is het enige wildpark in Oeganda waar je een wandel en fietssafari kunt ondernemen. Ook een boottocht over het Mburomeer is mogelijk – een aanrader voor iedereen die het park bezoekt. Grote groepen nijlpaarden en krokodillen kom je hier zomaar tegen, nu en dan vergezeld door hun jongen. Verwacht in Lake Mburo niet de big 5 te vinden, want giraffen, olifanten en leeuwen leven hier niet. Wel kom je grote aantallen wrattenzwijntjes, buffels, zebra’s, antilopen en verschillende soorten aapjes tegen. De gids zal je tevens veel kunnen vertellen over het gedrag van de dieren en hun gedragingen tegenover andere dieren. Tot in de kleinste details weet hij te vertellen hoe het leven van veel diersoorten zich ontwikkelt, van grote dieren tot de allerkleinste. Na deze tour weet je zoveel waar je eerder misschien nog niet bij stilgestaan had, dat het zomaar je kijk op het wildlife zou kunnen veranderen.

Mburo-eagles-nest-1
Mburo-eagles-nest-2
2016-reis-fietssafari
2019-reis-fietssafari
op weg naar de gorilla's

3

Lake Bunyonyi

Vandaag is al een bijzondere grote dag in het begin van de reis!  Je gaat vroeg opstaan om je voor te bereiden op een ontmoeting met de zeldzame berggorilla’s. Voor veel mensen is dit een van de grote highlights in Oeganda.

Bwindi Impenetrable Forest is beroemd vanwege de berggorilla’s. Het gebied heeft ook andere soorten primaten, 11 daarvan zijn zoogdieren, 200 soorten vlinders en 360 soorten vogels.

De gids (ranger) zal signalen krijgen op basis van een eerdere gorilla trekking op basis van mest, nesten en gekauwde bamboescheuten om de gorilla’s te vinden. Je volgt een spannende wandeling langs beboste hellingen, verstrengelde wijnstokken, struiken en bamboe voordat je uiteindelijk de gorillafamilie bereikt. De wandeltijd kan tussen de 2 en 7 uur in totaal zijn, afhankelijk hoe snel we ze vinden. Als de gorilla’s zijn gevonden heb je maximaal een uur om erbij te mogen blijven. Oog in oog staan met de gorilla’s is een overweldigende en soms ook emotionele belevenis.

Overland Resort

Vol Pension

Gorilla trekking

Bwindi-mountain-gorilla
gorilla trekking in Bwindi
gorilla baby
gorilla8
Overland resort

4

Ishasha

In de ochtend na het ontbijt vervolgt de reis naar Ishasha sector, waar mooie, uitgestrekte graslanden te vinden zijn. Na de lunch start de eerste auto safari door deze graslanden op zoek naar indrukwekkende, slimme leeuwen die zich in bomen schuilhouden. Naast deze leeuwen zul je hier ook veel Oegandese antilopen, wilde zwijnen, buffels en bavianen treffen.

Enjojo lodge (gemeubileerde safari tent)

Vol Pension

Auto safari

enjojo lodge ishasha
enjojo lodge ishasha1
enjojo lodge ishasha2

5

Ishasha / Queen Elizabeth Nationaal Park

Deze ochtend is er voordat we in het Queen Elizabeth Nationaal park aankomen nog een auto safari in Ishasha. Als we vervolgens doorreizen en aankomen op de mooie campsite van Simba lodge heb je voldoende tijd om te relaxen en even bij te komen van de afgelopen dagen. Tegen de avond is er een eerste autosafari in het Queen Elizabeth Nationaal Park.

2 uur reistijd

2 uur reistijd

Simba Lodge

Vol Pension

Auto safari

Het park grenst aan het Edwardmeer en de Rwenzori bergen steken in de verte hoog boven de wolken uit. Het is niet alleen het bekendste park van Oeganda, het is ook een van de grootste met 2000 vierkante kilometer. Veel reizigers trekken naar dit park vanwege de vele soorten dieren, waaronder ook de boomklimmende leeuw. Je zult hier altijd veel dieren zien. Nijlpaarden, olifanten, giraffen, luipaarden, maar ook kleine dieren zoals ijsvogeltjes en pelikanen. Wat ook heel verrassend is, is dat er soms een hele kudde olifanten, van klein tot groot, de weg oversteekt.

Een geweldige ervaring is om met de boot over het Kazingakanaal te varen. Dit is het water dat Lake George met Lake Edward verbindt en waar je veel nijlpaarden en pelikanen vindt. Langs de oevers zie je ook buffels, olifanten en kuddes antilopen. Pelikanen vliegen laag over het meer, op zoek naar vis. Brullend en spuitend komen de nijlpaarden af en toe boven het water waardoor ze goed te spotten zijn. Je staat oog in oog met het Afrikaanse dierenrijk en weet soms niet meer waar je moet kijken!

00082_Momentasd
Boomklimmende-leeuwen-Oeganda
simba lodge Queen elizabeth
IMG-20190423-WA0003
simba lodge in queen elizabeth

6

Queen Elizabeth Nationaal Park

We vertrekken extra vroeg in de ochtend om de natuur tijdens zonsopgang te kunnen zien. Vandaag staat er een lange autosafari op de planning. We gaan op zoek naar wildlife, waarbij we veel wilde dieren tegen zullen komen als we geluk hebben. We zouden zomaar kunnen stuiten op olifanten, leeuwen, waterbokken, luipaarden, Oegandese antilopen en wilde zwijnen.

Na de lunch nemen we de bootsafari langs het Kazinga kanaal, tussen Lake George en Lake Albert. Hier zullen we veel nijlpaarden te zien krijgen en een grote variëteit aan andere dieren die naar de waterplas komen om te drinken en zich te wassen. Het is prachtig om de dieren in hun dagelijkse ritme te kunnen bekijken en te samenkomen als ze hun dorst lessen. Voor veel mensen is dit een ervaring die ze nog lang bijblijft.

Simba lodge

Vol Pension

Auto safari & boot safari

Oeganda-dieren
Johanna Uganda (772)
bootsafari-mburo

7

Kibale

Na het ontbijt vertrekken we naar Kibale forest camp en hier komen we tegen lunchtijd aan. Een hele mooie en vooral bijzondere lodge midden in de jungle waar je verschillende soorten apen ziet springen van boom naar boom op zoek naar voedsel. Deze dag is leuk in te vullen door een wandeling rondom de lodge midden in de natuur waar je ook de lokale bevolking tegen zult komen die graag een praatje maken. Dit is ook een aantrekkelijke plek om even heerlijk bij te komen van de reis. Waarschijnlijk horen we de apen ook ’s nachts, als ze met elkaar communiceren terwijl wij in onze luxueus ingerichte tent liggen. 

3 uur reistijd

Kibale forest camp

Vol Pension

Genieten op de bijzondere accommodatie

Het Kibale National Park bevind zich tussen Lake Albert en Lake Edward, dichtbij het bekende Queen Elizabeth National Park. De belangrijkste reden om naar Kibale Forest te gaan is om de chimpansees van dichtbij te kunnen zien. Onder begeleiding van een speciale gids ga je op zoek naar deze indrukwekkende apen. Vaak zitten ze hoog in de bomen, maar ook op de grond kun je ze vaak van heel dichtbij zien en fotograferen.

Tevens zijn in dit park meer dan 300 vogelsoorten te vinden. Vogelaars met een passie voor speuren met hun verrekijkers kunnen hun hart ophalen op deze plek. De meest exotische vogels leven in dit groene woud. Een bezoek aan het bijgelegen Bigodi Wetland Sanctuary is de moeite waard. In het moerassige landschap leven veel apen en andere dieren. De Kasenda Kratermeren liggen een paar kilometer van het Kibale Forest National Park. Ze zijn gevormd door de voormalige vulkanen activiteit in Oeganda. Van de vier meren is de Kasenda het meest toegankelijk.

20181111_080007
kibale forest camp
Kibale-forest-camp-2
Kibale-forest-camp-1
chimptrekking

8

Kibale (Chimpansee trekking)

Vandaag is een avontuurlijke dag. Na een vroeg ontbijt gaan we diep het bos in voor de Chimpansee trekking. Chimpansees zijn vanuit hun natuurlijke gedrag gewend aan mensen, waardoor ze meestal vrij snel te vinden zijn. Het is echt een hele aparte belevenis om zo dicht bij deze dieren te staan en ze te kunnen observeren, weer heel anders dan de gorilla’s.  Je kunt er geen genoeg van krijgen en kunt blijven kijken. We hebben ongeveer 1 tot 1,5 uur de tijd om hiervan te genieten en foto’s en filmpjes te maken onder begeleiding van de gids.

Na dit avontuur gaan we weer terug naar de lodge om te relaxen. Aan het eind van de middag is er nog een moeraswandeling of dorpswandeling voor de liefhebbers.

Kibale forest camp (ingerichte tent)

Vol Pension

Chimpansee trekking & Moeraswandeling

oeganda-gorilla
Oeganda-chimpansee-trekking
Oeganda-chimpansee
chimptrekking

9

Murchison Falls

Vroeg in de ochtend begint de reis naar Murchison Falls National Park. Dit wordt een lange dag van reizen, maar ook de reis zelf is werkelijk de moeite waard. We zullen veel zien van het prachtige landschap en het dagelijks leven van de vriendelijke mensen. We komen op tijd aan op de accommodatie waar je heerlijk kunt relaxen en de indrukken van de chimpanseetrekking nog eens kunt overdenken.

5,5 uur reistijd

7 uur reistijd

Red Chilli (ingerichte tent)

Vol Pension

Reisdag en rustdag

Murchison Falls heeft een gebied van bijna 4000 vierkante kilometers.

Op de uitgestrekte oevers liggen duizenden nijlpaarden, krokodillen en buffels. De vegetatie wordt gekenmerkt door savanna landschap, rivieren, bossen en vlaktes met lage bebossing. Je treft hier veelzijdigheid aan wilde dieren aan, waaronder luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels, giraffes, oribi’s, Oegandese Kobs en vele soorten vogels waaronder de zeldzame schoenbek ooievaar (shoebill).

De boottocht die je hier kunt doen is ook een belevenis. Er zijn neushoorns en krokodillen in overvloed en je ziet olifanten, buffels, soms in grote groepen langs de waterkant en een verscheidenheid aan vogels die zo typerend is voor Oeganda. De boottocht van de Paraa tot aan de watervallen (17 km) en terug duurt ongeveer 3 uur, maar variatie in de duur is mogelijk.

Een ander hoogtepunt zijn de Top of the Falls, een uitkijkpunt net boven de Murchison Falls. Met een oorverdovend lawaai storten hier verschillende riviertakken naar beneden met een natuurkracht waar je van onder de indruk raakt. We maken wat foto’s, genieten van de mist aan waterdruppels die hier hangt en rijden dan naar de uitgang. Wat een geweldig mooi park is het Murchison Falls National Park!

red chili camp restaurant
red chili camp
20181112-_MG_9483
20181107-_MG_7748

10

Murchison Falls Nationaal park

Na een vroeg ontbijt gaan we naar het nationaal park en hebben we grote kans dat we verschillende dieren te zien zoals buffels, giraffen, olifanten….we kunnen nog wel even doorgaan met die opsomming, er is zo’n grote verscheidenheid! De safari duurt tot aan de lunch die we nuttigen bij de lodge.

Na de lunch gaan we voor een bootsafari naar de basis van Murchison Falls. Omdat het middag is zullen de dieren naar de rivier komen om te drinken. Er is daarom een grote kans dat we krokodillen, heel veel nijlpaarden, buffels, watervogels, apen en nog veel meer wild zien dat aangetrokken wordt door de Nijl. De boot zal arriveren aan de onderkant van de 43 meter hoge Murchison Falls watervallen waarvan hun donderende geluid steeds indrukwekkender wordt als we dichterbij komen. Deze plek is een van de hoogtepunten van de safari. Na de bootsafari is het eind van de middag aangebroken en zal de gids jullie terugbrengen naar de lodge waar je even rustig aan kunt doen en je klaar kunt maken voor het diner.

2 uur vanaf de bootsteiger

Fort Murchison (ingerichte tent)

Ontbijt

Auto safari & boot safari

DSC02224
IMG-20181108-WA0027
20181107-_MG_7768

11

Kidepo Valley Nationaal Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Kidepo valley nationaal park, een van de mooiste en bijzonderste wildernissen in Afrika. Kidepo ligt in de ruige valleien grenzend aan Soedan en Kenia. Hier checken we in bij de accommodatie en starten we aan het eind van de middag of in het begin van de avond een autosafari.  Op zoek naar leeuwen, olifanten, de grootoorvos, cheeta’s, hyena’s, jakhalzen, giraffen en nog veel meer diersoorten die nergens in Oeganda te zien zijn. Een unicum dus en een must-see voor iedere wildlifeliefhebber!  De dieren in het park zijn voornamelijk actief tijdens de vroege ochtend of in de late namiddag, deus we kiezen de tijd strategisch. De landschappen in Kidepo Valley zijn zeer uitgestrekt, waardoor men vrijwel overal in het park een 360 graden panorama uitzicht geniet. Hier reis je nog alleen door de savannevlaktes en kom je veel minder toeristen tegen. Qua landschap mag Kidepo Valley het mooiste park in Oeganda genoemd worden.

Kidepo Savanah lodge (ingerichte tent)

Vol Pension

Auto safari

20181112-_MG_9359
2017-reis-leeuw
Johanna Uganda (133) - kopie
kidepo savanah lodge
kidepo savanah lodge5

Het Kidepo Valley Nationaal Park ligt in het uiterste noorden van Oeganda, aan de grens met Kenia en Soedan. Het is een landschap met uitgestrekte goudkleurige savannes, heuvels en bergen. Er zijn overal grote aantallen wilde dieren te zien. In het zuidwesten van het park ligt de Narus vallei, deze is vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt. In het droge seizoen is dit de enige plek in het park waar water te vinden is. De rest is dan droog en heet. Dit park is zonder meer een van de mooiste wildernissen in Afrika. Je ziet hier 29 soorten die nergens anders te zien zijn waaronder de cheeta, gestreepte hyena, caracal (middelgrote katachtige), koedoe (grote antiloop) en dik-dik (kleine antiloop). Verder zie je grote kuddes buffels en olifanten. Er leven leeuwen, luipaarden, jakhalzen en giraffen. Bij de rivier zijn krokodillen te vinden. Ook voor vogelliefhebbers is dit een hele interessante bestemming. Het houdt niet op!

12

Kidepo Valley Nationaal Park

Vandaag is er een vroege ochtend safari en een avond safari in Kidepo Valley Nationaal Park.

Kidepo Savanah Lodge

Vol Pension

Ochtend- & avondsafari

13

Moroto

Na het ontbijt gaan we op weg naar Moroto waar het avontuur van de culturen beginnen.

5 uur reistijd

Karatunga

Vol Pension

Cultuur

Kara-Tunga-Karamoja-Safari-Camp-Hotel-Accommodation-Moroto-Uganda-WM-1
karamoja-safari-camp-moroto-hotel-tented-kara-tunga-10
karamoja-safari-camp restaurant

14

Moroto

Vroeg in de ochtend is er een culturele wandeling door de vallei van Mt Moroto, de hoogste berg van Karamoja. De berg wordt bewoond door een van de Oegandese kleinste stam, de Tepeth. Dit zijn de inheemse bewoners van de Karamoja die ontsnapte in de bergen toen de Karimojong zich vestigde op hun land.

In de middag ga je het traditionele leven beleven van de mensen hier zoals het bereiden van basisvoedsel, oogsteen, het maken van kralen, hoe je met pijl en boog moet schieten en het traditionele worstelen op een vriendelijke manier. We sluiten deze middag af door wat tijd door te brengen met de Nomaden. Je kunt wel zeggen dat je vandaag ondergedompeld wordt in de culturen die Oeganda rijk is.

Karatunga 

Vol Pension

Wandeling en Cultuur

moroto7
moroto12
moroto19

Moroto is een stad in het noordoosten van Oeganda. Het is de hoofdstad van het gelijknamige district. Het Karamajongvolk woont in dit district. Ten oosten van de stad ligt de berg Moroto

15

Sipi falls

Na een reis van ongeveer 4 uur zijn we in het paradijs van Sipi falls. Nabij Sipi falls heb je drie series van indrukwekkende watervallen die op de rand liggen van de berg Elgon. Aan de voet van Mt. Elgon zijn een aantal activiteiten mogelijk. In de namiddag is er een wandeling naar alle drie de watervallen. De verbluffende uitzichten en de wilde douche van opspattend water van de watervallen zullen voelen als een ware beloning na de wandeltocht.

4 uur reistijd

Lacam Lodge

Vol Pension

Watervallen

accommodatie
vista-lodge-2
lacam-lodge

Het gebied Sipi Falls bestaat uit drie watervallen en ligt in het oosten van Oeganda, ten noordoosten van Mbale. De watervallen liggen aan de rand van het Mount Elgon National Park aan de grens met Kenia. Het gebied kenmerkt zich door koffieplantages, riviertjes, watervallen, kameleons, traditionele Afrikaanse dorpjes en prachtige uitzichten op de Karamoja savannes. Je kunt er een wandeling maken waarbij je alle drie de watervallen bezoekt. Een koffie toer is ook zeker de moeite waard.

16

Sipi falls/Jinja

Vroeg in de ochtend ondernemen we een koffie toer. Je ontmoet tijdens deze tour lokale boeren die je laten zien hoe koffie in allerlei stappen geproduceerd wordt, van het begin tot het eind. Deze ochtend staat in het teken van de traditionele Afrikaanse dorpjes en de vriendelijke lokale bevolking.

Hierna reizen we door nar Jinja. Jinja is een van de oudste steden van Oeganda. Jinja is omringd door de Nijl. 

 

5 uur reistijd

Nile river Explores

Ontbijt

Koffie tour

accommodatie
accommodatie jinja
Johanna Uganda (634)
Johanna Uganda (638)
Johanna Uganda (632)

17

Jinja

Afhankelijk van jullie keuze van alle activiteiten wordt het vandaag zeker een spectaculaire dag. 

Er zijn veel watersportactiviteiten mogelijk zoals raften, een boottocht, bungee jumping en nog veel meer voor de echte durfals en liefhebbers van een beetje actie. Bereid je maar voor op een van activiteiten.

 

Je kunt ter plaatse aangeven wat je wilt gaan ondernemen en wij zorgen ervoor dat je dag vol actie zit. Natuurlijk is het ook mogelijk om een natuurwandeling te maken en de omgeving te verkennen, waaronder alleen een blik te werpen op de rivier en vanaf een afstand de activiteiten te zien en eventueel een boottocht te maken. Genoeg te doen weer om onze dag in te vullen.

Nile river Explores

Ontbijt

Raften, bungee jumping etc

rafting
source of the nile

Maak een leuke trip naar Uganda’s schilderachtige stadje Jinja, de bron van de grote rivier de Nijl. Bekijk de vele natuurlijke attracties langs de route, waaronder de zeldzame Ssezibwa-watervallen en geniet van de Mabira-natuurwandeling door het bos. Maak een boottocht op de rivier.

18

Kampala

Na een later ontbijt gaan we vandaag op weg naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. We gaan direct naar de mooie accommodatie voor een ontspannen middag aan het zwembad om op te laden voor de drukte van de stad die komen gaat.

5 uur reistijd

Redhill

Ontbijt

Ontspanning (zwemmen)

19

Kampala city

Na het ontbijt gaan we op weg naar een stadstour. De gids zal je de bijzondere dingen in deze stad laten zien zoals de enorme markten, paleis van de koning, Gadhafi’s moskee, verschillende monumenten en ook vooral het hectische, drukke leven en de bedrijvigheid die zo typerend is voor deze stad. Een mooie afsluiting van deze reis.

Redhill

Ontbijt

Stadstour

Kampala is de hoofdstad en de grootste stad van Oeganda en vormt tevens een district. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Kampala ligt in het zuiden van Oeganda op 10 km van het Victoriameer. Een dag in Kampala mag je eigenlijk niet overslaan. Het is een groene en vriendelijke stad waar genoeg te doen is. Er zijn leuke lokale markten in Kampala, een prettige stad dus om je reis af te sluiten.

Overal om je heen hoor je getoeter, snelle boda-boda’s, oftewel brommertjes, schieten langs je voorbij. Op sommige scootertjes zitten wel drie of vier mensen. Een vrouw loopt moeiteloos met een volle mand op haar hoofd, groepjes mannen is druk met het inladen van een kleine vrachtauto, kinderen rennen gehaast de straat over in hun schooluniformen. Er lopen mannen met vol geladen fietsen met bananen om te verkopen op de lokale markten. Het leven in Kampala gaat dag en nacht door.

20

Entebbe

In de middag gaan we naar Entebbe waar je nog een paar uur door kunt brengen in een dierentuin (Uganda Wildlive Education Centre). Nagenietend van wat je in deze reis allemaal in het wildleven hebt gezien. Je kunt er ook voor kiezen om naar het strand van Entebbe te gaan of gewoon lekker nog wat rond te lopen.

Afhankelijk van de terugvlucht brengt de gids/chauffeur je naar het vliegveld van Entebbe voor de avondvlucht of de ochtendvlucht van morgen.

40 minuten reistijd

Tekst

Vol Pension

Hoogtepunt

21

Einde reis

In de vroege ochtend of later in de middag afhankelijk van de terugvlucht land je op Schiphol in Amsterdam, meteen rugzak vol met ontzettend veel mooie en waardevolle herinneringen waar je nog lang van nageniet! We zijn blij dat je het vertrouwen had dat Rafiki Reizen er iets onvergetelijks van ging maken voor je.

REISSOM

Aantal Personen

2 personen

3 personen

4 personen

5 personen

6 of meer personen

Prijs per persoon

€5.440,-

€4.770,-

€4.309,-

€4.073,-

Neem contact op

VAN BEGIN TOT EIND OP REIS MET EEN NEDERLANDSE GIDS?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

+ Inclusief

 • Professionele Engels-sprekende gids
 • 20 overnachtingen in bovenstaande accommodaties (of gelijkwaardige accommodaties indien niet beschikbaar)
 • Alle maaltijden behalve bij dag 1 en 21
 • Gorilla trekking bij Bwindi
 • Chimpansee trekking bij Kibale NP
 • 7 tot 8 game drives
 • Park entreetickets bij Mburo & Queen Elizabeth
 • 2 bootsafaris bij Mburo & Queen Elizabeth
 • Park entreetickets van Murchison falls National park
 • Moeras/dorpswandeling
 • Drinkwater tijdens de hele tour
 • Safari bus & brandstof

– Exclusief

 • Vluchten (wij kunnen tegen betaling meehelpen met het organiseren van de vluchten)
 • Verzekeringen
 • Visum á €60,- (wij kunnen tegen betaling meehelpen met het organiseren van de visums)
 • Drankjes anders dan water (biertje van 1/2 L is ongeveer €1,10)
 • Lunch eerste dag en avondeten laatste dag (ongeveer €20,-)
 • Fooien / souvenirs

EXTRA'S

Landcruiser-safari

LANDCRUISER
2-4 personen

Reis met net iets meer luxe. Geschikt voor 2-4 personen.
Neem contact met ons op voor de meerprijs.

Landcruiser_extended

LANDCRUISER
4-8 personen

Reis met net iets meer luxe. Geschikt voor 4-8 personen.
Neem contact met ons op voor de meerprijs.