De hoogtepunten van Oeganda

11-DAAGSE RONDREIS
Kaart Oeganda 11 dagen

Wij voeren je 11 dagen lang langs alle hoogtepunten die er in dit gedeelte van Oeganda te ontdekken zijn. Op een rustig reistempo kun je tijdens deze volledig verzorgde reis optimaal genieten van het moois dat dit prachtige land te bieden heeft, samengevat in één overzichtelijke trip.

Deze reis biedt de perfecte balans te vinden tussen een onderdompeling in dé highlights van Oeganda enerzijds en een ontspannen reistempo anderzijds. Haasten is voor ons dan ook een verboden woord: in deze reis gaan we voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. De reis zit vol met schitterende safari’s: per auto, per booten zelfs een keer per mountainbike. Daarnaast is er nog volop tijd om ook het échte Oeganda van de mensen te beleven. We brengen bezoekjes aan community’s en dorpjes voor een belevenis samen met de lokale bevolking. Neem gerust een kijkje in het reisprogramma hieronder voor een gedetailleerdere omschrijving van de activiteiten per dag.

HELEMAAL OVERTUIGD OF BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Stuur ons een bericht en we nemen persoonlijk contact met je op om de reis in orde te maken.

REISPROGRAMMA

1

Aankomst in Entebbe

Vandaag kom je aan op de belangrijkste luchthaven van Oeganda in Entebbe. Na een vlucht van ongeveer 9 uur gaan we vandaag niet veel meer ondernemen zodat je helemaal uitgerust zijn voor het schitterende avontuur dat komen gaat vanaf morgen. Wij hebben gekozen voor een eerste accommodatie die al echt de Afrikaanse sfeer ademt, zodat je al goed in de stemming kunt komen voor wat komen gaat.

Ontbijt

Eerste kennismaking met Oeganda

2

Het avontuur begint: Lake Mburo

We worden tussen 8.00 en 9.00 uur opgehaald door de chauffeur die tevens onze gids is en ons de hele week Oeganda laat zien. We lunchen bij de evenaar of in Masaka. Dit is een leuke stop met een kleurrijke markt waar veel leuke souvenirs te koop zijn. Na de lunch rijden we door naar Eagle’s nest in Lake Mburo Nationaal Park. Alleen al de rit naa rdeze bijzondere verblijfplaats toe is ontzettend de moeite waard. We maken hier vandaag of morgenochtend nog een communitywandeling. De accommodatie heeft een adembenemend uitzicht over het nationaal park. ’s Nachts kun je zelfs als je geluk hebt, de dieren kunt horen!

3 uur reistijd

Vol Pension

National Park Lake Mburo

Dit park is het enige wildpark in Oeganda waar je een wandel en fietssafari kunt ondernemen. Zelfs een boottocht over het Mburomeer is mogelijk – een aanrader voor iedereen die het park bezoekt. Grote groepen nijlpaarden en krokodillen kom je hier tegen, nu en dan vergezeld door hun jongen. 

Verwacht in Lake Mburo niet de big 5 te vinden, want giraffen, olifanten en leeuwen leven hier niet. Wel kom je grote aantallen wrattenzwijnen, hyena’s, buffels, zebra’s, antilopen en verschillende soorten aapjes tegen. De gids zal je tevens veel kunnen vertellen over het gedrag van de dieren en hun gedragingen tegenover andere dieren. Tot in de kleinste details weet hij te vertellen hoe het leven van veel diersoorten zich ontwikkelt, van grote dieren tot de allerkleinste. Na deze tour weet je zoveel waar je eerder misschien niet bij stilgestaan had, dat het zomaar je kijk op wildlife zou kunnen veranderen.

safari-bus
Rafiki-safari-bus
20190415_122027
Mburo-eagles-nest-1
Mburo-eagles-nest-2

3

Op Safari in Lake Mburo

Vandaag gaan we verder naar de volgende lodge Wrokobo Rock in Lake Mburo waar we de komende 2 nachten verblijven. Vanuit het restaurant heb je een prachtig maar weer totaal ander uitzicht op het nationale park en is het mogelijk om dieren zoals zebra’s, apen, impala’s te zien. Na de lunch ondernemen we een auto safari van 2/3 uur. Bij terugkomst kunnen we direct aanschuiven voor een heerlijk avondmaal en is de rest van de avond vrij in te vullen. Bij deze lodge is een zwembad aanwezig en kun je heerlijk relaxen in hangmatten, dus die avondinvulling komt wel goed. De paden naar de overnachtingsplaatsen zijn erg mooi aangelegd en geeft een natuurlijke, authentieke sfeer. Dit is een plek waar je je snel vertrouwd voelt.

2 uur reistijd

Vol Pension

Auto safari bij Lake Mburo

20181111-_MG_9167
DSC_0144
DSC_0185
Wrokobo-rock-1
Wrokobo-rock-2

4

Safari per auto, boot en fiets!

Vroeg in de ochtend hebben we een mountainbike safari. Midden in de natuur ga je naar de beesten op zoek en omdat er geen vervoersmiddel tussen zit ben je echt één met de natuur en de dieren. Deze activiteit is een hele bijzondere ervaring. Voor degene die de voorkeur geven aan een wandel safari is dat ook mogelijk. In de lodge hebben we vervolgens een lunch en ’s middags is er tijd vrij gemaakt om eventueel lekker te relaxen of te zwemmen. Rond 15.00 vertrekken we met de safari bus voor een game drive. We rijden dwars door een prachtig natuurgebied en zullen op verschillende plekken stoppen om het wildlife te spotten. Onze eindbestemming van de rit is bij een bootopstapplaats waar we om 17.00 uur een bootsafari maken van 1,5 uur. Als de avond valt, rond 20.00 uur, eindigen we de dag met een heerlijk diner in de lodge.

Vol Pension

Mountainbike-, auto- en boot safari

Fietssafari-Rafiki-Reizen
2016-reis-fietssafari
2018-reis-zebra's
bootsafari-mburo
bootsafari-nijlpaarden

5

Cultuur en natuur in Kibale

Na het ontbijt vertrekken we naar Kibale Nationaal park. Dit is een rit van 4 uur, maar vervelen hoef je je niet: onderweg valt er genoeg te zien om van te genieten. Je krijgt een goed beeld van het land aan de hand van het Afrikaanse straatbeeld. In het Kibale slapen we de komende twee nachten in luxe tenten met een eigen douche en toilet. Na de lunch hebben we naar keuze een Swamp walk (een wandeling door een moerasgebied) of een Community walk (een wandeling door de leefomgeving van Oegandese mensen). Er is ook tijd om heerlijk op de accommodatie wat rond te kijken en even uit te rusten van de lange reis en de vele indrukken.

2 uur reistijd

4 uur reistijd

Vol Pension

Moeras / Community wandeling

Het Kibale Nationaal Park bevind zich tussen Lake Albert en Lake Edward, dichtbij het bekende Queen Elizabeth National Park. De belangrijkste reden om naar Kibale Forest te gaan is om de chimpansees van dichtbij te kunnen zien. Onder begeleiding van een speciale gids ga je op zoek naar deze overweldigende apen. Vaak zitten ze hoog in de bomen, maar ook op de grond kun je ze vaak van heel dichtbij zien en fotograferen.

Tevens zijn in dit park meer dan 300 vogelsoorten te vinden. Vogelaars met een passie voor speuren met hun verrekijkers kunnen hun hart luchten op deze plek. De meest exotische vogels leven in dit groene woud. Een bezoek aan het bijgelegen Bigodi Wetland Sanctuary is de moeite waard. In het moerassige landschap leven veel apen en andere dieren. De Kasenda Kratermeren liggen een paar kilometer van het Kibale Forest National Park. Ze zijn gevormd door de voormalige vulkanen activiteit in Oeganda. Van de 4 meren is de Kasenda het meest toegankelijk.

IMG-20181121-WA0009
Johanna Uganda (632)
Johanna Uganda (678)
Kibale-forest-camp-1
Kibale-forest-camp-2

6

Chimpansee trekking in Kibale NP

Na een vroeg en lekker ontbijt gaan we samen met een ervaren gids op zoek naar de chimpansees.  De wandeling duurt ongeveer 2-4 uur en is afhankelijk van hoe snel we de chimpansees kunnen vinden. Het is een unieke ervaring om deze geweldige dieren van heel dichtbij te zien en te horen, een absoluut hoogtepunt van deze reis. Na de chimpansee trekking zijn we op tijd weer terug voor de lunch, waarna het tijd is om heerlijk bij te komen van deze bijzondere belevenis. Wil je hier niet aan deelnemen, dan kijken we of we een alternatief hebben. Dat zou bijvoorbeeld een autosafari door het park kunnen zijn. 

Vol Pension

Chimpansee trekking

oeganda-gorilla
Oeganda-chimpansee
chimpansee-trekking-kibale
kibale forest camp
20181111_125911

7

Queen Elizabeth National Park

Vandaag rijden we naar onze volgende bestemming: Queen Elizabeth Nationaal Park. We zijn 2,5 uur onderweg en we verblijven ook hier twee nachten, nu in Simba Lodge. Een sfeervolle lodge met een uitstekende verzorging. Eerst zullen we hier lunchen, waarna we op bootsafari gaan om te speuren naar de nijlpaarden. En grote kans dat we ook andere indrukwekkende dieren zullen spotten zoals olifanten, buffels, en veel verschillende exotische vogels. Ook hier gaan we, op weg naar de bootsafari door het Queen Elizabeth Nationaal Park, door een prachtig gebied waardoor we de rit hier naartoe slim combineren met een game drive. Er zal uitgebreid tijd zijn om schitterende foto’s te maken en de oren van het hoofd van de gids te vragen. Na de bootsafari gaan we terug naar de lodge waar we tijdens het diner een bezoek krijgen van een Afrikaanse muziek- en dansgroep. Altijd weer een gezellige en feestelijke avond waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten! Maar dat is niet erg: de voetjes mogen van de vloer voor een echte Afrikaanse-ervaring waar je nog lang over napraat.

2,5 uur reistijd

Vol Pension

Auto- en boot safari & culturele avond

Het park grenst aan het Edwardmeer en de Rwenzori bergen steken in de verte hoog boven de wolken uit. Het is het bekendste park van Oeganda is ook een van de grootste met 2000 vierkante kilometer. Veel reizigers trekken naar dit park vanwege de vele soorten dieren, waaronder ook de boomklimmende leeuw. Je zult hier altijd veel dieren zien. Nijlpaarden, olifanten, giraffen, luipaarden, maar ook kleine dieren zoals ijsvogeltjes en pelikanen. Wat ook heel verrassend is dat er soms een hele kudde olifanten, van klein tot groot, de weg oversteekt.

Een geweldige ervaring is om met de boot over het Kazingakanaal te varen. Dit is het water dat Lake George met Lake Edward verbind waar je veel nijlpaarden en pelikanen vind. Langs de oevers zie je buffels, olifanten en kuddes antilopen. Pelikanen vliegen laag over het meer, op zoek naar vis. Brullend en spuitend komen de nijlpaarden af en toe boven het water waardoor ze goed te spotten zijn. Je staat oog in oog met het Afrikaanse dierenrijk en weet soms niet meer waar je moet kijken!

boot-safari-2
Oeganda-zebra
20181111-_MG_8757
simba lodge Queen elizabeth
simba lodge in queen elizabeth

8

Een dag vol wildlife spotten!

Vroeg in de ochtend hebben we een auto safari van ongeveer 3 uur. In dit Nationaal park zullen we meer wilde dieren tegenkomen als we geluk hebben. Voor de liefhebbers is er nog een avondsafari. Na meerdere safari’s zul je merken dat je steeds meer weet waar je op moet letten en dat het een sport wordt om mee te spotten en dieren te vinden. Ook het kleinere wild en veel verschillende vogels zijn heel fascinerend om te spotten als je steeds meer informatie over ze hebt en weet waar je moet kijken. Kun je er dus geen genoeg van krijgen? Dan is er voor de liefhebbers ook nog een avondsafari.

Vol Pension

Auto safari’s in Queen Elizabeth NP (2x)

20181107-_MG_7768
2017-reis-leeuw
Wilde dieren in Oeganda
20190417_081256
2018-reis-groepsfoto

9

Masaka

Na het ontbijt vertrekken we naar Masaka en slapen we nog één laatste nacht in Oeganda bij Villa Katwe, waar we nog heerlijk kunnen relaxen en kunnen genieten van de gastvrijheid van de Oegandese bevolking. Dit is iets wat in Oeganda zeker op de eerste plaats staat. Hier kunnen we, als we daar tijd genoeg voor hebben, nog een lokaal project voor de verdere ontwikkeling van het land bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klein schooltje of een project om vrouwen in hun kracht te zetten. Ook is het mogelijk om dit de volgende dag nog te doen.

5,5 uur reistijd

5,5 uur reistijd

Vol Pension

Genieten van de Afrikaanse gastvrijheid

Masaka ligt aan de weg van Kampala naar Mbarara en Rwanda. In en rondom het centrum van Masaka zijn er verschillende restaurants waar je lekker kunt eten. Er is altijd een typische Afrikaanse markt waar echt van alles te koop is en een leuke ervaring om er op je gemak eens rond te lopen.

villa-katwe-2
villa-katwe-1

10

Masaka

Vandaag kunnen we één van de ontwikkelingsprojecten bezoeken en daarna nog een bezoek aan het centrum in Masaka brengen om nog wat souvenirs te kopen voor de liefhebbers. We maken nog gebruik van de lunch in Villa Katwe voordat we naar Entebbe vertrekken. Om 15.00 uur vertrekken we naar Entebbe om daar nog wat tijd te spenderen voor een diner in een restaurant dichtbij het vliegveld. In de avond gaat onze terugvlucht naar Amsterdam schiphol.

Vliegtuig

Ontbijt

Herinneringen voor het leven

rafiki-projecten-3
rafiki-projecten-1
2019-groepsreis-Oeganda

11

Einde reis

In de vroege ochtend landen we op Schiphol in Amsterdam, met een rugzak vol met ontzettend veel mooie en waardevolle herinneringen waar je nog lang van nageniet! We zijn blij dat je het vertrouwen had dat Rafiki Reizen er iets onvergetelijks van ging maken voor je.

DSCN0184

REISSOM

Prijs per persoon

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

VAN BEGIN TOT EIND OP REIS MET EEN NEDERLANDSE GIDS?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

+ Inclusief

 • Professionele Engelssprekende gids
 • 10 overnachtingen in bovenstaande accommodaties (of gelijkwaardige accommodaties indien niet beschikbaar)
 • Alle maaltijden behalve bij dag 1 en 10
 • 5 game drives
 • Park entreetickets Mburo & Queen Elizabeth
 • 2 bootsafaris Mburo & Queen Elizabeth
 • Fiets/wandel safari
 • Chimpansee trekking bij Kibale National Park
 • Moeras – of dorpswandeling
 • Drinkwater tijdens de hele tour
 • Safari bus en brandstof

– Exclusief

 • Vluchten (wij kunnen tegen betaling meehelpen met het organiseren van de vluchten)
 • Verzekeringen
 • Visum á €60,- (wij kunnen tegen betaling meehelpen met het organiseren van de visums)
 • Drankjes anders dan water (biertje van 1/2 L is ongeveer €1,10)
 • Lunch eerste dag en avondeten laatste dag (ongeveer €20,-)
 • Fooien / souvenirs

EXTRA'S

Landcruiser-safari

LANDCRUISER
2-4 personen

Reis met net iets meer luxe. Geschikt voor 2-4 personen. Neem contact met ons op voor de meerprijs.

Landcruiser_extended

LANDCRUISER
4-8 personen

Reis met net iets meer luxe. Geschikt voor 4-8 personen. Neem contact met ons op voor de meerprijs.