Een inkijkje in het echte Oeganda

15-DAAGSE RONDREIS

Kaart Oeganda 15 dagen

Wij voeren je 15 dagen lang langs de hoogtepunten van Oeganda met als speciaal hoogtepunt verschillende dagen op een project tussen de mensen het echte Oeganda ervaren.  Op een rustig reistempo kun je tijdens deze volledig verzorgde reis optimaal genieten van het moois dat dit prachtige land te bieden heeft. We doen hier wat meer plaatsen aan dan in de kortere rondreis, voor een nóg completere Oeganda-ervaring.  Ben je benieuwd hoe gastvrij de mensen hier zijn en hoe groen Oeganda is? Kom op avontuur!

Deze reis biedt de perfecte balans tussen een onderdompeling in verschillende highlights van Oeganda enerzijds en een ontspannen reistempo anderzijds. Maar vooral het beleven van het stukje echte Oeganda met zelfs een paar overnachtingen bij een project, om samen met de mensen hun dagelijkse bezigheden te mogen beleven. De reis heeft ook nog schitterende safari’s: per auto, per boot en ook een  chimpansee trekking behoort tot het programma. We brengen bezoekjes aan community’s en dorpjes voor een beleving met de lokale bevolking. Neem gerust een kijkje in het reisprogramma hieronder voor een gedetailleerdere omschrijving van de activiteiten per dag.

HELEMAAL OVERTUIGD OF BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Stuur ons een bericht en we nemen persoonlijk contact met je op om de reis in orde te maken.

REISPROGRAMMA

1

Aankomst in Entebbe

Vandaag komen jullie aan op de belangrijkste luchthaven van Oeganda in Entebbe. Na een vlucht van ongeveer 9 uur gaan we vandaag niet veel meer ondernemen zodat jullie helemaal uitgerust zijn voor het schitterende avontuur dat komen gaat vanaf morgen. Wij hebben gekozen voor een eerste accommodatie die al echt de Afrikaanse sfeer ademt, zodat je al goed in de stemming kunt komen voor wat komen gaat.

Ontbijt

Eerste kennismaking met Oeganda

2

Murchison Falls

Vroeg in de ochtend worden jullie opgehaald door de chauffeur die tevens onze gids is en ons de hele week Oeganda zal laten zien. Dit wordt een lange dag van reizen, maar ook de reis zelf is werkelijk de moeite waard. We zullen veel zien van het prachtige landschap en het dagelijkse leven van de vriendelijke mensen. Onderweg stoppen we bij Ziwa voor een neushoorntrekking. Daarna rijden we door naar Murchison Falls, waar zich de accommodatie bevindt waar we de komende drie nachten verblijven.

6 uur reistijd

Fort Murchison Lodge

Vol Pension

Neushoorn trekking

Murchison Falls heeft een gebied van bijna 4000 vierkante kilometers.

Op de uitgestrekte oevers liggen duizenden nijlpaarden, krokodillen en buffels. De vegetatie wordt gekenmerkt door savanna landschap, rivieren, bossen en vlaktes met lage bebossing. Je treft hier veelzijdigheid aan wilde dieren aan waaronder luipaarden, leeuwen, olifanten, buffels, giraffes, oribi’s, Oegandadese Kobs en vele soorten vogels zoals de zeldzame schoenbek ooievaar (shoebill).

De boottocht die je hier kunt doen is ook een belevenis. Er zijn neushoorns en krokodillen in overvloed en je ziet olifanten, buffels langs de waterkant en een verscheidenheid aan vogels die zo typerend is voor Oeganda. De boottocht van de Paraa tot aan de watervallen (17 km) en terug duurt ongeveer 3 uur, maar variatie in de duur is mogelijk.

Zeker een hoogtepunt zijn de Top of the Falls, een uitkijkpunt net boven de Murchison Falls. Met een oorverdovend lawaai storten hier verschillende riviertakken naar beneden met een natuurkracht waar je van onder de indruk raakt. We maken wat foto’s, genieten van de mist aan waterdruppels die hier hangt en rijden dan naar de uitgang. Wat een geweldig mooi park is het Murchison Falls National Park!

fort murchison lodge
Rafiki-safari-bus
20190415_122027
rhino2
rhino6

3

Murchison Falls

Vandaag hebben we een ochtend game drive en later een boot safari. Na een vroeg ontbijt gaan we naar het Nationaal park en hebben we grote kans om verschillende dieren te zien, zoals buffels, giraffen, olifanten…We kunnen nog wel even doorgaan met die opsomming, er is zo’n grote verscheidenheid.

Vervolgens gaan we terug voor een lunch in de accommodatie of we nemen de lunch mee om te picknicken in het park.

Na de lunch gaan we voor een bootsafari naar de basis van Murchison Falls. Omdat het middag is zullen de dieren naar de rivier komen om te drinken. Er is daarom een grote kans dat we krokodillen, heel veel nijlpaarden, buffels, watervogels, apen en nog veel meer wild zien wat aangetrokken wordt door de Nijl.  De boot zal arriveren aan de onderkant van de 43 meter hoge Murchison Falls watervallen waarvan hun donderende geluid steeds indrukwekkender wordt als we dichterbij komen. Deze plek is een van de hoogtepunten van de safari. Na de bootsafari is het eind van de middag aangebroken en zal de gids ons terugbrengen naar de lodge waar we even uit kunnen rusten en ons klaar kunnen maken voor het diner.

Fort Murchison Lodge

Vol Pension

Auto safari en bootsafari

00082_Momentasd
Johanna Uganda (133) - kopie
2017-reis-leeuw
20181108-_MG_8136
boot-safari-2

4

Murchison Falls

Na een laat ontbijt, rond 9.00 uur gaan we naar de top van de watervallen. Nadat we hebben genoten van het spectaculaire uitzicht gaan we terug naar de lodge en hebben jullie even tijd voor jezelf: zwemmen of gewoon lekker relaxen om alle verwondering te verwerken.

Fort Murchison Lodge

Vol Pension

Watervallen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
foto watervallen murchison falls
kamer fort murchison
fort murchison lodge 1

5

Projectdagen: Lodonga (project)

Na het ontbijt vertrekken we naar Lodonga om hier een paar dagen te verblijven op verschillende projecten om het leven van de mensen te proeven. Een hele bijzondere ervaring met deze gastvrije mensen. Alle luxe die we gewend zijn even achter ons latend en beleven dat het ook anders kan. We slapen hier in een missionaris. Ieder heeft een eigen kamer, er zijn gezamenlijke douches en lokaal eten is inbegrepen. We lunchen elke dag bij iemand thuis. De school is 5 minuten lopen van de accommodatie.

2 uur reistijd

4 uur reistijd

missionaris project Lodonga

Vol Pension

beleving projecten

Lodonga ligt in het Noord Westen van Oeganda. Veel steun richten zich op het westen van Oeganda, Daarom is het mooi dat we ook op deze projecten kunnen helpen. De focus wordt het meest gelegd op het onderwijs wat erg belangrijk is voor de toekomst van de kinderen.

Johanna Uganda (65)
20170402_114131
moroto12

6

Project Lodonga

Project dag met belevingen tussen de lokale bevolking

Missionaris project Lodonga

Vol Pension

Beleving projecten

lodonga
20181110-IMG_8415
20181110-_MG_8497
Johanna Uganda (654)
20190411_103308

7

Project Lodonga

Vandaag zijn we de laatste dag hier met opnieuw heel veel indrukken op het project Lodonga en slapen we hier nog 1 nacht. 

2,5 uur reistijd

Missionaris project Lodonga

Vol Pension

Beleving projecten

Johanna Uganda (50)
20181107-IMG_7450
Johanna Uganda (587)
Johanna Uganda (657)
20181113-_MG_0160

8

Fort Portal Kibale Forest

Heel vroeg in de ochtend hebben we ontbijt om vervolgens onze reis voort te zetten naar Kibale National Park in Port Fortal. Deze dag zijn we veel onderweg, maar hebben we leuke stops met zijn lokale marktjes en bijzondere straatbeelden waardoor de reis heel aangenaam is. Na het inchecken op de lodge hebben we tijd om even uit te rusten en ons voor te bereiden op de spannende dag morgen: de Chimpansee trekking. 

Kibale forest camp

Vol Pension

Voorbereiding Chimpansee trekking

20181107-_MG_7471
Kibale Kibale forest camp
20181110-_MG_8649
20181110-_MG_8629
Kibale Kibale forest camp (1)

9

Chimpansee trekking in Kibale NP

Na een vroeg ontbijt gaan we samen met een ervaren gids op zoek naar chimpansees.  De wandeling duurt ongeveer 2 tot 4 – de duur is afhankelijk van hoe snel we de chimpansees kunnen vinden. Het is een unieke ervaring om deze geweldige dieren van heel dichtbij te zien en te horen, en een absoluut hoogtepunt van deze reis. Na de chimpansee trekking zijn we op tijd weer terug voor de lunch, waarna het tijd is om heerlijk bij te komen van deze bijzondere belevenis. Wil je hier niet aan deelnemen, dan kijken we of we een alternatief hebben, dit zou bijvoorbeeld een auto safari door het park kunnen zijn of een wandeltocht door de community.

5,5 uur reistijd

5,5 uur reistijd

Kibale forest camp

Vol Pension

Chimpansee trekking

Het Kibale National Park bevind zich tussen Lake Albert en Lake Edward, dichtbij het bekende Queen Elizabeth National Park. De belangrijkste reden om naar Kibale Forest te gaan is om de chimpansees van dichtbij te kunnen zien. Onder begeleiding van een speciale gids ga je op zoek naar deze indrukwekkende apen. Vaak zitten ze hoog in de bomen, maar ook op de grond kun je ze vaak van heel dichtbij zien en fotograferen.

Tevens zijn in dit park meer dan 300 vogelsoorten te vinden. Vogelaars met een passie voor speuren met hun verrekijkers kunnen hun hart ophalen op deze plek. De meest exotische vogels leven in dit groene woud. Een bezoek aan het bijgelegen Bigodi Wetland Sanctuary is de moeite waard. In het moerassige landschap leven veel apen en andere dieren. De Kasenda Kratermeren liggen een paar kilometer van het Kibale Forest National Park. Ze zijn gevormd door de voormalige vulkanen activiteit in Oeganda. Van de vier meren is de Kasenda het meest toegankelijk.

20181110_145734
20181110-_MG_8731
foto april 2019 5
20181110-_MG_8629

10

Bigodi Moeraswandeling 

In de ochtend maken we een moeraswandeling in het Bigodi gebied. Dit gebeid staat bekend om zijn uitgebreide biodiversiteit waaronder verschillende primaten: red monkey, black and white monkey, blue monkey, grey cheeked, manga bey, vervet monkey, red tailed monkey and L “hoest monkey.

Deze plaats is ook een paradijs voor de vogelliefhebbers.

 

5,5 uur reistijd

Kibale forest camp

Vol pension

Moeraswandeling

gorilla trekking in Bwindi
moeraswandeling2
moeraswandeling3
20181110-_MG_8335

11

Masaka

Na het ontbijt vertrekken we naar Masaka om hier vervolgens nog een paar dagen in Villa Katwe te verblijven. Dit is een mooi plekje waar je ook heerlijk kunt ontspannen. Tijdens deze dagen bezoeken we nog enkele projecten: een school, het bezoeken van gezinnen, ouderen in de community. Ook een bijzondere ervaring voor de liefhebbers om achterop de boda boda (brommer) de community in te gaan.

Villa Katwe

Vol Pension

Reisdag

20190418_103642
Villa7
Villa11
slaap4

12

Masaka

Vandaag gaan we steeds vanuit Villa Katwe naar verschillende plaatselijke projecten. Dit kunnen zijn: een school bezoeken, een bezoek aan een ouderen project of een stoof  bouwen in de community. Kortom een paar mooie dagen met een inkijkje in het echte Oeganda en de  kennismaking met de vriendelijke bevolking hier.

geen reistijd

Villa Katwe

Vol Pension

Bezoeken van projecten

20181108-_MG_8009
foto april 2019 10
20190417_162930
20190418_112700
20181110-IMG_8453

Masaka is een stad in het zuiden van Oeganda nabij het Victoriameer en het Nugabomeer en gelegen aan de weg van Kampala (128 km NO) naar Mbarara en Rwanda. Lange tijd vormde Masaka de tweede stad van Oeganda, maar later werd ze ingehaald door andere steden. In Masaka kun je bijna dagelijks een redelijk grote lokale markt bezoeken wat de moeite waard is.  Je hebt in Masaka verschillende eetgelegenheden waar je heerlijk kunt  eten met tegelijkertijd een mooi uitzicht over Masaka. Ook Villa Katwe is een aanrader om te overnachten en tevens te genieten van het heerlijke eten en de gastvrijheid

13

Masaka

Ook vandaag staat in het teken van projecten bezoeken of gewoon lekker relaxen bij villa Katwe. Ook kun je Masaka bezoeken om daar nog wat rond te lopen en een markt te bezoeken.

Vandaag is onze laatste overnachting in Oeganda.

Geen reistijd

Vol Pension

Bezoeken van projecten

Villa6
20181109-_MG_8252
DSC_0139
villa-katwe-2
VP3

14

Kampala

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Een mooie laatste dag om vervolgens afscheid te nemen van Oeganda. Hier maken we een stadstour met onze gids die alles kan vertellen over Kampala en het hectische leven hier. We bezoeken o.a Kabaka’s palace, Gadafi national mosque. Hierna rijden we naar Entebbe voor onze late vlucht. Afhankelijk van de tijd hebben we nog een diner in een restaurant in de buurt van het vliegveld.

Vliegtuig

Ontbijt

Kampala stadstour

Kampala is de hoofdstad en de grootste stad van Oeganda en vormt tevens een district. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Kampala ligt in het zuiden van Oeganda op 10 km van het Victoriameer. Een dag in Kampala mag je eigenlijk niet overslaan. Het is een groen en vriendelijke stad waar genoeg te doen is. Er zijn leuke lokale markten in Kampala, het is een leuke stad om je reis af te sluiten.

Overal om je heen hoor je getoeter, snelle boda-boda’s, oftewel brommertjes, schieten langs je voorbij. Op sommige scootertjes zitten wel drie of vier mensen. Een vrouw loopt moeiteloos met een volle mand op haar hoofd, groepjes mannen zijn druk met het laden van een kleine vrachtauto, kinderen rennen gehaast de straat over in hun schooluniformen. Er lopen mannen met vol geladen fietsen met bananen om te verkopen op de lokale markten. Het leven in Kampala gaat dag en nacht door.

15

Einde reis

In de vroege ochtend landen we op Schiphol in Amsterdam. Met ontzettend veel mooie en waardevolle herinneringen zullen jullie zeker nog lang na kunnen genieten van deze bijzondere reis! We zijn blij dat je het vertrouwen had dat Rafiki Reizen er iets onvergetelijks ging maken voor jullie.

REISSOM

Prijs per persoon

Neem vrijblijvend contact met ons op!

VAN BEGIN TOT EIND OP REIS MET EEN NEDERLANDSE GIDS?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

+ Inclusief

 • Professionele Engelssprekende gids
 • 13 overnachtingen in bovenstaande accommodaties (of gelijkwaardige accommodaties indien niet beschikbaar)
 • Alle maaltijden behalve bij dag 1 en 14
 • Neushoorntrekking
 • Chimpansee trekking bij Kibale NP
 • 2 game drives
 • 1 bootsafaris bij Murchison Falls
 • Park entreetickets Murchison falls NP
 • Tour naar de watervallen in Murchison Falls
 • Ingevulde projectdagen in de community’s
 • Moeras- of dorpswandeling
 • Drinkwater tijdens de hele tour
 • Safari bus & brandstof

– Exclusief

 • Vluchten (wij kunnen tegen betaling meehelpen met het organiseren van de vluchten)
 • Verzekeringen
 • Visum á €60,- (wij kunnen tegen betaling meehelpen met het organiseren van de visums)
 • Drankjes anders dan water (biertje van 1/2 L is ongeveer €1,10)
 • Lunch eerste dag en avondeten laatste dag (ongeveer €20,-)
 • Fooien / souvenirs

EXTRA'S

Landcruiser-safari

LANDCRUISER
2-4 personen

Reis met net iets meer luxe. Geschikt voor 2-4 personen.
Neem contact met ons op voor de meerprijs.

Landcruiser_extended

LANDCRUISER
4-8 personen

Reis met net iets meer luxe. Geschikt voor 4-8 personen.
Neem contact met ons op voor de meerprijs.